Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek? Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek?

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, 2018 yılı merkezi bütçe kanun tasarısının 9. Maddesi hakkında söz alarak konuşma yaptı.
2018 yılı bütçe görüşmeleri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam ediyor. AK Parti hükümetinin ekonomi politikaları hakkında değerlendirmeler ve tespitlerde bulunan Rize Milletvekili Hasan Karal, konuşmasının önemli bir bölümünü Rize'ye ayırdı.

AK Parti iktidarı döneminde Rize'nin ülkenin her tarafında olduğu gibi devasa hizmet ve yatırımlardan hak ettiğini aldığını ve almaya devam ettiğini belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 'Bu gün görüşmelerini gerçekleştirdiğimiz 2018 yılı bütçesi, Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetlerinin aralıksız olarak gerçekleştirdiği 16'ncı bütçe olup bu, Cumhuriyet hükümetlerinde hiçbir iktidara nasip olmamış rekor niteliğinde bir başarıdır. 16'ncı bütçe, siyasi istikrar içinde sağlanan ekonomik istikrarın bir yansımasıdır. Bu başarı esas itibariyle, bizlere destek vererek bugünlere gelmemizi sağlayan milletimizin başarısıdır. Zira bizler Ak Parti olarak yola çıkarken milletimize yüreğimizi açtık, kadir şinas milletimiz de bizlere yüreğini açarak yola devam dedi. Türkiye'de son 16 yılda alınan mesafeler, nabzımızın milletimizin nabzı ile beraber atmasının eseridir. Bu nedenle elde ettiğimiz başarılarımızın tamamı aziz Milletimizin başarısıdır. Unutulmamalıdır ki Milletimizin son on beş yılda yapılan seçimlerde partimize ardı ardına zaferler yaşatarak siyasi istikrarı pekiştirmesi, yüksek sürdürülebilir ekonomik büyümenin de önünü açmıştır. Adalet ve Kalkınma Partisi, seçim meydanlarında, tutamayacağı sözü vermeyen, insanımızı boş vaatlerle aldatmayan, verdiği sözleri ise sıkı sıkıya takip eden bir anlayışla bu gün gerçekleşen güven ortamını inşa etmiştir.'

ÜLKEMİZİN EKONOMİSİ YÜZDE 5,6 BÜYÜDÜ
Ak Parti hükümetleri sadece bir partiyi değil, topyekûn siyaset kurumuna olan güveni artırdığını ifade eden Karal konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Darbeler, algı operasyonları, ekonomimize yönelik saldırılar, diplomatik gerginlikler, Türkiye'yi durdurmaya yetmemiştir ve yetmeyecektir. Türkiye emin ve sağlam adımlarla büyümesini devam ettirmektedir. Ülkemiz ekonomisi son 16 yılda yüzde 5,6'lık büyüme oranı ile Avrupa ortalamasının 2 katı büyümeyi başarmıştır. Türkiye böylece tüm algı operasyonlarına ve saldırılara en güzel cevabı rakamlarla vererek geçen yıl bu zamanlar kriz tellallığı yapanları fena halde yanıltmış, ekonomimiz tüm analistleri şaşırtan yüksek bir büyüme performansı sergilemiştir.Bu gün görüştüğümüz bütçemiz insan odaklı ve huzuru esas alan, Türkiye'nin geleceğini hesaba katan; büyümeyi, istihdamı, yatırımı destekleyen ve aynı zamanda mali disiplini gözeten bir bütçedir. Bütçemizin en önemli özelliği, üçte birinden daha fazlasının sadece ve sadece eğitim ve sağlık harcamalarına ayrılan bir bütçe olmasıdır. Sosyal destek harcamaları, tarımsal destekleme projeleri Mahalli idarelerin bütçelerinin artırılması, kamu yatırımlarının ülkemizin rekabet gücünü artıracak olması, büyüme ve istihdamı destekleme açısından çok önemli artışlar sağlamaktadır.'

RİZE'DE Kİ YATIRIMLARI ANLATTI
Karal seçim bölgesi Rize'den bahsederek: 'İktidarımız döneminde Rize'miz ülkemizin her tarafında olduğu gibi devasa hizmet ve yatırımlardan hak ettiğini almış ve almaya devam etmektedir. Başta, Doğu Karadeniz'i, Güneydoğu'muza, Kafkaslara, kesintisiz bağlayacak ülkemizin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli, Deniz üzerinde inşa edilen ülkemizin 2. Havalimanı, bölgemizi bir ticaret üssü haline çevirecek İyidere Lojistik Merkezi, Güney Çevre Yolu, Salarha Tüneli, Batıpark Projesi, Çayda Organik üretime geçiş projemiz, Dünyaca ünlü Ayder Yaylamızın inşa ve ihya çalışmaları, Turizm sağlık ve alt yapı çalışmalarımız, Karadeniz sahil yolumuz, Recep Tayyip Erdoğan Üniversite'mizin ve Çaykur'umuzun devasa yatırımları, yine deniz dolgusu üzerine planladığımız şehir hastanesi projemiz, Organik Sanayi bölgemiz gibi birçok başlayan, devam eden ve sonuçlanan projeleri bir Dünya Lideri çıkarmış güzel Rize'mize kazandırdık, kazandırmaya devam ediyoruz.' dedi.

Editör: Haber Merkezi