Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu tepkisini ve açıklamalarını değerlendiren AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye'nin artık eski Türkiye olmadığını, dünya liderlerinin karşısında el pençe duran bir devlet adamı olmak yerine dimdik duran, mazlumun ve mağdurların sesini gür bir şekilde duyuran, ülkenin çıkarlarını ve menfaatlerini koruyan, asil Türk milletinin kararlı, hiçbir güce ve birliğe bağlı kalmayarak kendi öz imkanlarıyla tüm dünyaya adını güçlü bir şekilde duyuran bir yapıda olduğunu belirtti.

Gittiği Atış Poligonunda Doktor Hayatını Kaybetti Gittiği Atış Poligonunda Doktor Hayatını Kaybetti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransa'da mevkidaşıEmmanuelMacron ile ortak bir basın toplantısı düzenlediğini ve bu toplantıda Fransız bir gazetecinin provakatif sorusuyla karşı karşıya geldiğini belirten AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal 'Bir Fransız gazeteci çıkıyor, MİT tırlarına yapılan baskına değinerek Türkiye'nin Suriye'ye silah gönderdiğini ifade ediyor. Bu mesnetsiz açıklamalar karşısında Cumhurbaşkanımız o gazeteciye hak etiği şekilde cevabını veriyor. Cumhurbaşkanımız soruya karşılık verdiği 'Sen FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. O operasyonu yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı ve şu anda onlar içeride. Bakın istihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonları yapma yetkileri vardır. Sen bana bu soruyu soruyorsun da Amerika'nın 4 bin tır Suriye'ye yolladığı silahları neden sormuyorsun? Gazetecisin ya. Bunları da araştırsaydın. Neden bunların üzerinde durmuyorsun. Soruları sorarken hassas olun ve bir başkasının ağzıyla konuşmayın. Bunları da kolay kolay karşınızda yutacak birisi yok. Bu tamamen FETÖ ağzıdır. FETÖ ağzıyla konuşmamayı da öğrenin.' cevabıyla asil Türk milletini gururlandırdığına inanıyorum. Bir devlet adamı düşünün, bir ülkeye gidiyor ve o ülkenin Cumhurbaşkanı ile yaptığı ortak basın toplantısında yine o ülkenin gazetecisinin sorusuna çekinmeden, hak ettiği şekilde cevap veriyor. Nereden nereye. Eski Türkiye artık yok. Dünya liderlerinin karşısında el pençe duran bir ülke yok artık. Dünya liderlerinin karşısında dünya liderinin nasıl olacağını gösterecek şekilde hareket eden bir insan var ve bu insan Rize'den çıkıyor. Rize'nin evladı, ülkemizin gururu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ne kadar gurur duysak azdır. Bu akşam dünya bir kez daha Türkiye'nin gücünü görmüştür.' İfadelerini kullandı.

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde Fransa'nın takındığı tavrı eleştirerek, Avrupa Birliği'nin girmek için 54 yıldır bekletilen bir ülke olarak, Avrupa Birliği'ne girmememiz durumunda kaybedenin Türkiye değil Avrupa olduğunu savundu.

Editör: Haber Merkezi