16 Nisan'da yapılacak olan 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi' referandumu öncesinde vatandaşlarla bir araya gelmeye devam eden Karal, Rize'nin Kalkandere ilçesinde partisinin düzenlediği köy ve mahalle başkanları toplantısına katıldı. Ardından ilçe merkezindeki esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etti.

İSTİKRARLI HÜKÜMETLER GELİYOR
Karal mahalle ve köy başkanları toplantısında yaptığı konuşmada koalisyon hükümetlerinin artık olmayacağını vurgulayarak, 'Artık bundan sonra siyasette yegane karar verici millet olacak. 5'te seçimler bitecek, 7'de açıklanacak, 9'da hükümet kurulacak. Yok koalisyonmuş diyerek ülke kan kaybetmeyecek. Hükümetin kurulabilmesi için aylar yıllar geçmeyecek. Bu ülkede 25 günlük hükümetler olmuştur. Bu güne kadar kurulan 65 hükümetin çoğunluğunun süresi 2 yıldan az.' dedi.

Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu Çelik Kanatlar Rize'de Çocuklar İçin Uçtu



AVRUPA TÜRKİYE'NİN GELİŞMESİNDEN ENDİŞELİ
Avrupa'nın Türkiye'nin atılım göstereceğinden endişe ettiği için Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni istemediğini belirten Karal, 'Türkiye'de istikrarlı bir yönetim geldiğinde, işlerin istikrarlı bir şekilde işlediğini şimdiden görebilen Avrupa çıldırmış durumda. Onun için Türkiye'nin büyümesini, gelişmesini ve hızlı bir şekilde kalkınmasını istemiyor. Onun için 'Hayır'ın çıkmasını istiyor. Evet kampanyasını yürütmeye giden bakanlarımıza bile son derece çirkef bir şekilde yasak koyuyor. Hani siz demokrattınız, hani siz insan haklarından bahsediyordunuz.' diye konuştu.

Kalkandere ziyaretinde Karal'a AK Parti Rize İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Kalkandere İlçe Başkanı Hasan Ayyıldız, Kendirli Belediye Başkanı Alaettin Serdar ve Kalkandere Belediye Eski Başkanı Nihat Çolak eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi