DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi DSİ'nin Yarışmasında Rize'ye İki Birincilik Geldi

2017 Ocak ayı itibariyle çalışmalara start verilen otelin bir yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor. 11 katlı yapılacak olan 5 yıldızlı otel 130 oda kapasiteli olacak. İçerisinde havuz, spa, konferans salonu, kapalı otoparkı bulunduracak olan otelin inşaat çalışmalarında 60 kişi çalışıyor.

Devam eden bu çalışmaları AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal yerinde inceledi. Cengiz İnşaat yetkililerinden bilgiler alan Karal, incelemeleri sonrasında yaptığı açıklamada 'Rize'mizi kalkındıracak ve geliştirecek sektörlerden biri de turizm. Turizmin gelişmesi için 5 yıldızlı otellerin olması şart. Bu anlamda daha önce bu alanda hizmet veren otelin faaliyetlerinin tamamlamasının ardından Cengiz İnşaat yetkilileriyle bir protokol imzalandı ve bu bölgeye yeni ve daha modern bir otel yapılıyor.

5 yıldızlı otelin yapımın ardından bölgedeki önemli bir eksiklikte giderilmiş olacak. Şehir merkezinde Engindere Mahallesi'nde Çaykur Rizespor Mehmet Cengiz Tesisleri'nin hemen yanında Temizeller Grup tarafından da bir 5 yıldızlı otel yapılıyor. Onun hizmete başlamasına da kısa bir süre kaldı. Kısacası turizmin merkezi haline gelmeyi hedefleyen Rize'ye bu denli önemli yatırımların yapılması çok ama çok önemli. Umarım gelecekte turizmden kazanç sağlayanların sayısı çoğalır ve bu kazançlar Rize'ye yeni yatırımları da beraberinde getirir.' Dedi.

Editör: Haber Merkezi