Rize'de 47 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu Rize'de 47 Yaşındaki Adam Evinde Ölü Bulundu

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Ziraat Odası Meclis üyeleri ile bir araya geldi. Referandumun bir seçim çalışması olmadığını gelecek nesiller adına ülkenin beka meselesi olduğunu anlatan Karal, hazırlığı yapılan yeni çay kanununa ilişkin önemli bilgileri paylaştı. Karal,' Vatandaşın en önemli ilgilendiği konu 'özel sektör devletin açıkladığı fiyattan çay alacak mı?' sorusuydu. Bu maddeyi kanuna koymadığınıza zaman bölge insanını siz rahatlatamazsınız. Onun için Tarım Bakanımızın arzu ve isteği ile sivil toplum kuruluşlarımızın dile getirdiği görüşler yoğrularak yeni bir kanun hazırlığı yapıldı. Tabanın sesi dikkate alındı. Bu yasa meclisten geçtiğinde hemşerilerimiz çok memnun olacaklar.' dedi.

HASAN DİLSİZ: RİZELİ MERTTİR, KARARI EVETTİR
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Ziraat Odası Meclis üyeleri ile bir araya geldi. Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Dilsiz ziyaret sırasında yaptığı konuşmada yoğun programları içerisinde kendilerini ziyaret eden heyete teşekkür etti, 'Ülkenin geleceği, daha iyi günler için, koalisyonsuz bir ülke için evet kampanyası yapılıyor. Bizlerde bu kampanyaya destek veriyoruz ve diyoruz ki 'Rizeli merttir, kararı evettir'' ifadelerini kullandı.



PALİÇ: ERDOĞAN'IN MEMLEKETİNE YAKIŞANI YAPACAĞIZ
Burada konuşan Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, referandumun çok önemli olduğunu belirterek 'Canı gönülden bir Rizeli olarak ülkemizin düşünerek geleceğimizi düşünerek torunlarımızı düşünerek gerekeni yapacağız. Geçmişte çok koalisyonlar gördük. Hiçbir koalisyon hükümeti sonuna kadar süresini kullanamadı.

En iyisi dahi sonuna kadar gidememiştir. Seçimden sonra hükümet kiminle olacak oldu olmadı, güven oyu alacak, alamayacak bire sıkıntılardan kurtulmak için bir de yatırımcının önünü açmak için bu referandum önemli. Yatırımcı önünü görmeden adım atmaz. Bu sistemle yatırımcı önünü görecek ve yatırıma girecek. Biz elimizde geleni yapacağız. Bu hepimizin borcudur. Parti başka olabilir. Hangi parti olursa olsun bu işe partili olarak değil ülkenin geleceği torunlarımızın geleceği için herkesin buna katkı göstermesi lazım. Cumhurbaşkanımızın memleketi olarak bize yakışanı yapacağımıza inanıyorum.' dedi.

KARAL: EVET İLE ÜLKE YÖNETİMİ NETLEŞECEK
Ziraat Odası Meclis üyelerine seslenen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, referandumun bir seçim çalışması olmadığını belirterek sahada bunu hemşerilerine anlatmaya çalıştıklarını söyledi.
Referandumun gelecek nesiller adına ülkenin beka meselesi olduğunu anlatan Karal, 'Referandumdan evet çıkması ile ülke yönetimi netleşecek. Ülkede çift başlı yönetimin devri sona erecek. Bu çift başlılığın sona ermesi ile çok daha etkin aktif, verimli ve hızlı bir hizmet dönemi başlayacak. Türkiye'nin kalkınma hamlelerini yürüyerek değil koşarak değil adeta depara kalkarak sürdüreceğini ifade etmek istiyorum. Şuanda ülkede hizmetin ayak bağı prangası maalesef oligarşik bürokrasidir. Bürokrasinin hizmetin önünü kesme demesek bile yavaşlatma hamleleri olduğunu bilirsiniz. Türkiye'de hizmetlerin çok daha kısa sürede ve etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için bürokrasinin azaltılması lazım.

Karar veren mekanizmaların sayısal olarak daha az ama etkinlik olarak o kadar daha geniş olması lazım. Bunun için bu getirdiğimiz sistemle yasam ve yürütme birbirinden ayırıyoruz. Meclis kendi işine yürütme kendi işine baksın. Yürütme dediğimiz bakanlar TBMM' içinden çıkmasın. TBMM kanunları çıkarsın şu anda olduğu gibi bakanlıkların bürokratlarının hazırlayıp getirdiği kanunları milletvekilleri okuyarak yada okumayarak kanunlar geçmesin istiyoruz. Tabanın duygu ve düşünceleri tam anlamıyla milletvekilleri tarafında kanunun ruhuna yansıtılsın istiyoruz. Bu anayasa ile masa başında kanunlar hazırlanmayacak.'

'YENİ ÇAY KANUNUNDAN ÜRETİCİLER ÇOK MEMNUN OLACAK'
Daha önce hazırlanan çay kanunu taslağına değinen ve bu taslağı uygun bulmadıklarını anlatan Karal, sözlerini şöyle sürdürdü:
'Bu çay kanun taslağı Ankara'da bakanlıkta masa başındaki bürokratlar tarafından hazırlanmıştı. Çay bölgesinin en öneli temel arzuları yeterince yansıtılmadığını görmüştük. Teknik olarak yapılması gereken mesele kanun taslağında var ama bölge insanının en çok talep ettiği konu yoktu. Neydi o. Vatandaşın en önemli ilgilendiği konu 'özel sektör devletin açıkladığı fiyattan çay alacak mı?'. Şimdi bu maddeyi kanuna koymadığınıza zaman bölge insanını siz rahatlatamazsınız.

Onun için Tarım Bakanımızın arzu ve isteği ile sivil toplum kuruluşlarımızın dile getirdiği görüşler yoğrularak yeni bir kanun hazırlığı yapıldı. Tabanın sesi dikkate alınarak hazırlık yapıldı. Taban derken sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı. Bu yasa meclisten geçtiğinde hemşerilerimiz çok memnun olacaklar.'

Editör: Haber Merkezi