Başkan Genç’ten Sandık Çağrısı Başkan Genç’ten Sandık Çağrısı

Milletvekili Karal ve Vali Bektaş Güneysu'da yapımı devam eden Recep Tayyip Erdoğan üniversitesi lojmanlarının şantiyesine giderek inşaat çalışmalarının son durumu hakkında bilgiler aldılar. Milletvekili Karal ve Vali Bektaş'a incelemeler sırasında Güneysu belediye Başkanı Halil Turan, ilçe başkanı Mehmet Akif Karslı ve teşkilat mensupları eşlik etti.

Milletvekili Karal ziyaret sırasında yaptığı açıklamada Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'ni Türkiye'nin en gözde üniversitelerinden biri yapmak için çalıştıklarını ifade ederek, 'Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rize'de kurulduğu günden buyana gerek fiziki olarak gerek akademik olarak hızlı bir gelişim göstermektedir. Yeni açılan fakülteler ve fiziki binalarla birlikte büyümesine devam etmektedir. Bununla beraberde öğrenci sayısı da her yıl artmaya devam ediyor.' Dedi.



Milletvekili Karal Üniversitenin büyümesine paralel olarak burada çalışan akademik ve idari personelin meslek yaşantılarını rahatlıkla sürdürebilmesi adına Güneysu'da üniversite lojmanlarını yaptıklarını belirterek, 'Yaklaşık 101.194 m² alan üzerinde kurulun üniversite lojmanlarımız 30 Bloktan oluşmaktadır. İçerisinde sosyal alanlar, yürüyüş yolları, rekreasyon alanları, oyun parkları, misafirhane, otoparklar, sosyal tesis ve 1 adet mescit yer almaktadır. Çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor, çalışmaların başlama tarihinden itibaren projenin 2 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor. Sosyal donatı alanları ve fiziki yapısıyla Son derece modern bir şekilde planlanan lojmanları en kısa sürede bitirip üniversite personelimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz.' dedi
Milletvekili Karal ve Vali Bektaş Buradaki incelemelerin ardından Güneysu belediyesine giderek belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Editör: Haber Merkezi