Milletvekili Karal, mesajında Çanakkale Savaşının birlik beraberliğin, milli şuurun, tek yürek olabilmenin, vatan toprağını düşmana teslim etmemek için ölümü göze almanın bütün dünyaya en çarpıcı, en anlamlı örneğini gösterdiğini söyledi.

'Şehitlerimizin huzurundan söz veriyoruz'
18 Mart Şehitleri Anma Gününde, bu toprakları bize miras bırakan tüm şehitleri rahmetle, minnetle yad ettiklerini belirten Karal, 102 yıl önce Çanakkale'de büyük bir kahramanlık destanı yazan Mehmetçiğin, sergilediği cesaret ve fedakarlıkla bir yandan tüm dünyanın hayranlığına mazhar olduğunu, diğer yandan da İstiklal Savaş'ının adeta ön sözünü yazdığını kaydetti. ' dedi.

Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var Hayati Yazıcı: Gurur Duyulacak Hikayelerimiz Var

'Aynı destan 15 Temmuz'da bir daha yazıldı'
Aynı destanın 15 Temmuz'da yeniden yazıldığını belirten Karal, '15 Temmuz'da bir daha gördük ki, yeryüzündeki hiçbir silah, vatan ve millet sevgisine karşı muzaffer olamayacaktır. Bu onur ve sorumluluk o tarihi yazan Türk milletinin aziz hatıraları eşliğinde, 15 Temmuz'da, Türkiye'mizin dört bir yanında, kutsal bir nöbet ve büyük bir direnişle kendisini yeniden göstermiştir.

Türk milleti, yediden yetmişe, kadını, erkeği, genci, yaşlısı, engellisi ile omuz omuza vatanına, bayrağına ve devletine sahip çıkmıştır. Devlet ve milletçe uğradığımız ihanet ve haksızlıkların müsebbibi, cumhuriyetimiz ve bağımsızlığımıza katline ferman veren FETÖ terör örgütünün ve ele başlarının hezimete uğramasındaki en büyük pay milletimizindir. Milletimiz, 18 Mart ruhuyla tuttuğu nöbetlerle tarihe bir kez daha not düşmüş, kararlı duruşu ve dayanışma beceresi ile bir kez daha fark oluşturmuştur' ifadelerini kullandı.

'Şehitlerimizi daima minnet ve şükranla anacağız'
Şehitleri minnetle anacaklarını söyleyen Karal, 'Hiç şüphesiz, bu destansı zafer, mazlum ve esaret altındaki bütün toplumlar için de emsal teşkil etmiştir. Millet olarak bizler, bu mukaddes toprakları bize emanet eden, kanıyla, canıyla bu toprakları vatan kılan her bir şehidimizi daima minnet ve şükranla anacağız.

Bizler, şehitlerimizden miras kalan bu mukaddes emaneti asla yere düşürmeyecek, Şehitlerimizin aziz emanetini ebediyen koruyacak, bu emaneti çok daha yükseklere taşımak için var gücümüzle mücadele edeceğiz. İnanıyorum ki, bizi millet yapan yüksek değerlerimize sıkı sıkıya bağlı kaldıkça, aramızdaki ihtilafları bertaraf edip ittifak noktalarımızı güçlendirdikçe, Türkiye gelecekte hak ettiği gerçek yeri alacaktır. Bu inançla, Şehitleri Anma Günü olarak kabul ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümünde ebediyete intikal eden bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla bütün Rize'li hemşehrilerimi en samimi duygularımla selamlıyorum.

Editör: Haber Merkezi