Maçı ve hakem kararlarını değerlendiren Hikmet Karaman, '1-0'dan önce de pozisyonlar bulduk. Güzel bir gol attık ama ondan sonrası önemli olan. Bu tür sonuçlarda deneyiminin sahada gösteren takım var sahada. 1-1'i yerken Sow ofsayt. Golü de o atıyor. Attığı golde de ofsayttan bir avantaj sağlıyor. 2-1'i de yedik, hata bizim. Üçüncü golü yememiz gerekiyordu. Üçüncü gol öncesi acaba faulü lehimize verebilir mi? 3-1 içeri girerken bu skorun altından kalkmak kolay değil. Farklı mağlup olduk, ikinci yarı için bir şey konuşmaya gerek yok. Kırmızı kart ağır mı değil mi? Sahanın zemininde oyuncu kayıyor ve Fenerbahçeli oyuncuya değiyor. Verilmez demiyorum, yorum olayı. Sow'un golü yüzde 100 ofsayt' dedi.

HATALAR OLUYOR OKEY
Maç sonu hakemlerle konuşmasını anlatan Hikmet Karaman, 'Dördüncü hakeme dedim 'Kırmızı kartı sen verdirdin, basma var' dedin. Güzel yardımcı oluyorsun. Orta hakem onu kasti basma olarak algılıyor. Hatalıysam bilmiyorum. Son dakikada İsmail'in pozisyonu var, o zaman durmadan kırmızı gösterirsiniz. Sow çok net ofsaytta, ofsayt çalınır mı, çalınmaz mı, hatalar oluyor okey' diye konuştu.

ŞİDDETLE PUANA İHTİYACIMIZ VAR
Kötü bir sonuç aldıklarını ve bir an önce toparlanmaları gerektiğini kaydeden Karaman, 'Önümüzdeki maçlarda şiddetle puana ihtiyacımız var ve bütün konsantrasyonumuzu buna vermeliyiz. Gelecek haftalara iyi hazırlanmalıyız.' şeklinde görüş belirtti.

FENERBAHÇE CEPHESİ
Advocaat, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya iyi başlayamadıklarını ve gol yemelerinin işlerini zorlaştırdığını belirtti.



İlk 15 dakikanın ardından oyuna iyi bir dönüş yaptıklarını ifade eden Advocaat, 'Güzel goller atmaya başladık. 3-1'den sonra oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. Kafamızda sadece 'kaç gol atabiliriz' düşüncesi vardı. Maçın başında ise istediğimiz sertlikte değildik. Bize sorun yaşatmayı istediler ve bunu ilk dakikalarda başardılar. Karşılaşmanın başında gol yemek istemezdik ama biz de gol atmayı başardık. Attığımız ilk iki golden sonra iyi oynamaya başladık ve hak ettiğimiz bir galibiyet aldık.' ifadelerini kullandı.

Çayelispor, Palandöken'e Konuk Olacak Çayelispor, Palandöken'e Konuk Olacak

Advocaat, Süper Lig'de gelecek hafta Beşiktaş'la oynayacakları derbi maça da değinerek, 'Beşiktaş'ın iyi takım olduğunu düşünüyorum. Benfica'ya karşı yaptıkları harikaydı. 3-0 geriye düştükleri bir karşılaşmada 3-3'ü yakalamayı başardılar. Onların puana ihtiyacı yok, bizim puana ihtiyacımız var. Bunu saha içerisinde göstermeliyiz. Heyecan verici bir karşılaşma olacağını düşünüyorum.' şeklinde konuştu.

Hollandalı teknik adam, bir gazetecinin 'Beşiktaşlı futbolcu Quaresma'nın Medipol Başakşehir maçındaki kart görmediği pozisyon çok tartışıldı. Kart verilmemesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki sorusuna, 'Ne güzel ki siz bir gazetecisiniz. Maçı izlediniz ve gördüğünüzü yazmalısınız. Benim işim değil, ne yazmanız gerektiğini söylemek. Sanırım siz de benim görüşümdesiniz.' yanıtını verdi.

- 'Fikstürden şikayet etmenin anlamı yok'

Advocaat, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in yoğun maç fikstüründen şikayet etmesiyle ilgili gelen bir soruyu şöyle cevapladı:

'Bizde aynı durumdayız. Şikayet etmenin bir anlamı yok. Bizim yapmamız gereken maçlara iyi hazırlanmak. Beşiktaş'ın hocasının görüşü o. Bizim oyuncularımızda da yorgunluk vardı. Biz ne olacağını biliyorduk ama bu iş böyle.'

Tecrübeli teknik adam maçta 3 gol atan Moussa Sow'la ilgiliyse, 'Sow 2-3 yıl önce burada yine üç gol atmayı başarmıştı. Sanırım burada kendini iyi hissediyor. Bir anlamda işi de bu.' diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: Haber Merkezi