Kalkavan, yaptığı açıklamada, sahalarında Trabzonspor'a 1-0 kaybettikleri karşılaşmada iyi oynayıp savaştıklarını, oyunun kontrolünün tamamen kendilerinde olduğunu belirtti.
Maç içerisinde tek hata yaptıklarını ve bunun da kalelerinde gol olduğunu ifade eden Kalkavan, 'Ligin en genç takımıyız. Bazen olmayınca olmuyor ama ne olursa olsun savaşmaya devam edeceğiz. Ligde 8 maçlık bir maraton var. Elimizden geleni yapacağız. Vermiş olduğumuz mücadelenin karşılığının olması lazım. Çok emek verip çok uğraşıyoruz.

Trabzonspor maçının ardından soyunma odasına giderek futbolculara 'Sizinle gurur duyuyorum. Böyle oynamaya devam edin' dedim. Seyircimiz bile uzun zamandan sonra kaybedilen bir maçın ardından takımı alkışladı. Futbolun güzelliği bu. Yapacak bir şey yok. Yenersin, yenilirsin, önemli olan elinden gelenin en iyisini yapabilmek. Oyuncularımız da ellerinden geleni yapıyor. Türkiye'ye, mücadele ederek keyif vermeye çalıştığımızı gösteriyoruz' ifadelerini kullandı.

KARAMAN TÜRKİYE'NİN TARTIŞMASIZ EN İYİ HOCALARINDAN
Bu sezon teknik direktör değişikliği yapmayan takımlarından biri olduklarını kaydeden Kalkavan; 'Merakla herkes bana soruyor 'Niye değiştirmiyorsun?' diye. Hocalar iyiyse niye gönderiyorsun? Kötü ise neden alıyorsun? Süper Lig 20 tane hoca arasında dönüp dolaşıyor. Oysa takımları en fazla batıran istikrarsızlık. Yönetimde istikrar, hocada istikrar, futbolcuda istikrar. İstikrarda da bazen kaybetmeyi göze alacaksın. Hikmet Karaman Türkiye'nin tartışmasız en iyi hocalarından bir tanesi. Biz eksiklik ve hata yapmış olabiliriz. Hatayı sadece bir kişiye yüklemek doğru değil. Tek suçlu hocalar değil' diye konuştu.

MALİ DİSİPLİNDEN ÖDÜN VERMEDİM
Bir takımı oluşturan etkenlere değinen ve hataların ortak yapıldığını dile getiren Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Takım kurulmasında hata varsa bunda başkan da yönetim de sorumlu. Ben de 3-5 tane daha futbolcu alıp kulübü 3-5 milyon daha borca sokardım. Oyuncu alarak takımı borçlandırabilirdim ama mali disiplinden ödün vermedim. Türkiye'de sistem böyle işlemiyor. Önemli olan borca girmeden puan almak. Bununla her şeyi örtüyorsun. Puan almadığın zaman her şey kötü gözüküyor. Çaykur Rizespor çok sistematik ve düzenli bir takım. Müthiş kurumsal bir takımız. Süper Lig'den düşersin, çıkarsın, gelirsin, gidersin ancak sisteminiz kurulu olur. Ben bunu anlatmaya çalışıyorum. Bu şekilde başarılı olmaya çalışıyoruz.'

HEP HOCALAR MI HATALI?
Futbolda yönetimsel hataların fazla olduğunu belirten Kalkavan; 'Türkiye'de teknik direktörlerin kaderi başkanların iki dudağı arasında ve bu durum çok yanlış. Teşekkür edip 'güle güle' diyoruz. Ben Çaykur Rizespor başkanı olarak teknik direktörler için de savaş veriyorum. Hep hocalar mı hatalı? Bu olamaz. Haksızlık yapılıyor. Ben bunun mücadelesini veriyorum ve sonuna kadar da vermeye çalacağım' ifadesini kullandı.

İNATLA BU MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİM
Türkiye'de sistem olarak herkesin en kolayını yaptığını savunan Kalkavan, sözlerini şöyle tamamladı: 'Zorluğu riski alıp kolay olanı yapıp hocaları değiştiriyoruz. Ben bu riski alarak mücadeleye devam ediyorum. Hikmet hoca müthiş çalışkan. Futbolu biliyor ve bu mücadeleyi yapmaya değer. Sonunda kaybedebilirsin ve bu da futbolun doğasında var. Biz zihinsel olarak hem yönetici hem de seyirci profilini değiştirmeye çalışıyoruz. Türkiye'de kazansan da kaybetsen de yuhalanıyorsun. Bunun değişmesi lazım. Ben dışarıdan gelen birisiyim ve inatla bu mücadeleye devam edeceğim. Bu garip gelebilir, anlamayabilirler, algılanmayabilirler ya da anlayıp farklı düşünebilirler. Bu yüzden herkes birbirinin fikrine ve görüşüne saygı göstermek zorunda. Ben istikrardan yanayım. Küme düşersek Süper Lig'deki mücadelemize ara vermiş oluruz. Çaykur Rizespor kurumsal ve mali açıdan en kuvvetli takımlardan biridir.'

Palut: Maça son derece tutuk başladık Palut: Maça son derece tutuk başladık

KARAMAN SORUMLULUĞU ÜSTLENDİ
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Trabzonspor'a 1-0 yenilen Çaykur Rizespor'un teknik direktörü Hikmet Karaman, 'Takım iyi durumda değil, bunun sorumlusu da benim.' dedi.

Bulundukları durum itibariyle dört beş maç kazanmaları gerektiğini belirten Karaman, 'Taraftarın bana istifa tepkisi, küfür hakaret etmedikten sonra haklı. Takım iyi durumda değil, bunun sorumlusu da benim. İyi transfer yapmadık. Takımı yanlış kuruyorum. İyi taktik veremiyorum ama maçtan sonra o taraftar bu takımı alkışlıyorsa teşekkür ediyorum. Takımı seven destekleyen ona pozitif veren 12. adama ihtiyaç var. Ben, yönetimler gelip geçici' diye konuştu.

Hakemin kararlarında tutarlı olmadığını ve maç içerisinde yaşanan yüzde yüz penaltı pozisyonun verilmediğine değinen Karaman, 'Oyuncu topun yönünü değiştiriyor. Bana göre net penaltı. Biz gol yiyecektik, oyuncumuz yerde yatıyordu pozisyon bize gitti gol oluyordu. Trabzonsporlu oyuncu yerde yatarken biz atağa kalkarken oyunu kesiyor. Bunun farklı nedenleri olabilir. Fevkalade üzgünüm.' ifadelerini kullandı.

Kaçmak gibi hiç bir düşüncesinin olmadığının altını çizen Karaman; 'İnsanın içi sızlıyor. Oyuncularıma teşekkür ediyorum. Ben bu takımı bu kadar oynatabiliyorum. Diğer taraftan eşit yarışmıyoruz. Ben herkesten özür diliyorum. Genç bir takımız. Elimizden gelen bu. Kalıcı değilim ama işimi iyi yapmaya çalışıyorum. Oyuncuları geliştirmeye çalışıyorum. Bu takımı bu duruma düşüren benim. Futbolcuların hiçbir suçu yok' şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi