Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Orta alanda bir 10 numara oyuncuya ihtiyaç duyduklarını ifade den Çaykur Rizespor teknik direktörü Hikmet Karaman; 'Transferde geç kaldık, işi çoktan bitirmemiz gerekiyordu. İspanya lig takımlarından Las Palmas'ın 10 numaralı Arjantinli oyucuyla anlaşmak üzereydik, bu oyuncunun bayağı üzerinde durmuştuk, ama futbolcu son anda Yunan takımı AEK'ya transfer oldu. Şimdi son iki alternatifimiz var. Bunlardan biriyle işi bitirmek gerekiyor. Rize şehrini kaliteli bir futbolcu tercih etmesi için o kadar astronomik rakamlara çıkmanız gerekiyor ki bende bunu doğru bulmuyorum. Evet, buraya biz oynayan oyuncu alalım, oynayan oyuncu kulübü para istiyor veriyoruz ama kulüpler seni yakaladığı anda fahiş fiyatlara rakamları çekiyor.

Kulübün kenarda nakit 5 Milyon Euro'su varda almıyor mu? Yoksa kulüp ekonomik şartlara göre mi hareket ediyor? İki şık var. Biz bu transferi yapmazsak çok çile çekeriz. Daha ne söyleyeyim, ben mi alayım. Taraftarda bağırıyor. Şunu net ifade edeyim yönetimde almak istiyor ama yönetim ekonomik boyutunda yalnız kalıyor. Bu takımın bir bütçesi var. Şimdi bir tane daha oyuncu var Arjantin liginden. Öyle şartlar var ki oyuncuda birisi çıkacak o oyuncuyu Rizespor'a alacak. Takımı ileri taşıyacak 2 – 3 kaliteli isim istiyorum. Bunu geldiğim günden beri istiyorum. Bu oyuncularla bir yere kadar iletişim kuruluyor ama belli bir yerden sonra olmuyor. Ben defalarca söyledim, biz artık bu transfer döneminde bu oyuncuyu alamıyorsa herkes şapkayı önüne koyup, düşünsün.

Daha ne diyeceğim, bende dahil. Bunu yapmak zorundayız. Yapamazsak ne oluruz? Görüyoruz, oynadığımız oyun ortada. Transfer yapmıyorlarsa cezasını çekeriz, bende çekerim. Transfer yapılmıyor diye çekip, gidelim mi? Bunu yapalım. Kulübün bir yönetimi var, teknik heyeti var. Transferde izlenen bir yol var, belirlenen oyuncular var. Tıkanan nokta ise bütçe. Bütçe işi benim işim değil, o iş yönetimin işi. İki hafta önce Gençlerbirliği takım El Kebir için bizden 1,5 Milyon Euro para istedi. Ama aynı kulüp oyuncuyu Antalyaspor'a bedelsiz verdi. Buna nasıl oluyor ben anlamıyor. Ben şimdi idmanları bırakıp o işlerin peşinde mi koşacağım. Bonservisi olunca vazgeçiyorsun. Bu oyuncunun Türkiye içinde bir kulübe gitmesi durumunda bu kadar para ödemesi şartı koymuştu. Ben hayret ediyorum' dedi.

Editör: Haber Merkezi