Son paslarda daha etkili olmaları gerektiğini kaydeden Karaman, 'Şampiyonluğa oynayan bir takım karşısında en iyisi buydu. Son dakikalarda Oğulcan, topu Kweuke ile buluştursa golü biz bulabilirdik. Rakiplerimizin attığı goller jeneriklik. Galatasaray maçında da aynı jeneriklik bir gol yedik. Oyun olarak iyi oynamaya çalışıyoruz. Bu oyunun üzerine koyup devam edeceğiz.' diye konuştu.

Verdikleri mücadelenin karşılığını alamadıklarını ifade eden Karaman, 'Bu maçı 1-0 bitirmeyeceksiniz. Golü yediğimiz bölümde 2 oyuncuyla pres yapmışız. Oyuncumuz yerini boşaltmış. Oyuncumuz yerini boşaltmasa vuran oyuncu o kadar rahat vurmayacak. Bunların hepsi tecrübe.' şeklinde konuştu.

Karaman, bir gazetecinin Beşiktaş'ın 4 eksikle geldiğini hatırlatması üzerine, Beşiktaş gibi takımlarda eksik oyuncu olmayacağını, oyuna sonradan girerek golü atan oyuncunun Barcelona'dan transfer edilen Adriano olduğunu hatırlattı.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında son dakikada attığı golle Çaykur Rizespor'u 1-0 mağlup eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, 'Golün son dakikalarda gelmesi iyi niyetli, gayretli, kazanma arzusunun öne çıktığı bir müsabakanın karşılığı oldu.' dedi.

Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlendiği basın toplantısında yaptığı açıklamada, maçın biraz gergin olduğunu belirtti.

İlk yarıda ve ikinci yarıda farklı oyun ürettiklerini dile getiren Güneş, 'İlk yarı düşündüğümüz oyunu oynayamadık. Kapanan ve çabuk çıkmayı düşünen Rizespor'a karşı gol pozisyonu ve oyun üretemedik. Şut dahi atamadık. Ortalarımız isabetli bile değildi. Seken topları kovalayamadık. İlk yarı uyurgezer gibiydik. Topa gitmedik, rakibi kontrol etmedik.' ifadelerini kullandı.

Şenol Güneş, ikinci yarı tam tersine rakip sahada oynadıklarına dikkati çekerek, 'Kenarlardan rakibi bunalttık ama bu kez de golü üretemedik. Golün son dakikalarda gelmesi iyi niyetli, gayretli, kazanma arzusunun öne çıktığı bir müsabakanın karşılığı oldu. Berabere kalsak da ikinci yarı olumlu, ilk yarı olumsuz bir değerlendirme olurdu. Üç puan ile ayrıldığımız için mutluyuz.' şeklinde konuştu.

Oyun içerisinde kopmalar olduğuna vurgu yapan Güneş, 'Tempo ve gol pozisyonlarımız oldu ama oyuncularda kopma olan dönemde taraftar hiç kopmadı. Önemli olan soğukkanlı olmak. Zaten sabırlı ve soğukkanlı oynamak önemli. Sonunda gol gelmesi takımın sabrının gelişeceğini gösteriyor. Özellikle taraftarın sabrı ve desteği çok önemliydi.' değerlendirmesini yaptı.

- Hutchinson-Quaresma gerginliği

Güneş, bir gazetecinin Atiba Hutchinson ve Ricardo Quaresma'nın maçın ardından tartışma yaşadığını hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:

'Pozisyonu görmedim. Konuşuruz. Ciddi bir konu olduğunu düşünmüyorum. Maçın gerginliği içerisinde olmuştur. Quaresma'nın isteği vardı. Kenara geldiğinde bana 'Top gelmiyor' dedi. Bir ara gitti top geldi o gelemedi. Önemli olan oyunu yaşamaktır. Ricardo için de diğer oyuncular için de geçerli. Oyuncu değişikliğinden ziyade kimin ne verdiği önemli. Bugün biraz yorgundu, biraz da gribal ağrı vardı. İkinci yarı girdi. Zaman zaman gol atma isteği vardı. Çok şey yapma adına bazen eksik de yapabiliyor. İstediğini üretemeyince buna bağlı bir gerginliği olabilir.'

Çaykur Rizesporlu Sporculara Milli Davet Çaykur Rizesporlu Sporculara Milli Davet

Editör: Haber Merkezi