Öğlen namazının ardından Merhum Osman Karavin'in hayrına Rize Belediyesi, Esnaflar ve arkadaşlarının yeniden düzenlettiği Kale camii çevresi ve şadırvanı için, Kale Camii İmam Hatibi Kadir Kara, yapılan bu hizmetlere teşekkür edip plaket takdimi gerçekleştirdi.

İlk Plaketi AK Parti İl Başkan Yardımcısı Reşit Karavin, duygu ve düşüncelerini söyleyerek, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'a takdim etti. İkinci Plaket Belediye Meclis Üyesi Burak Çakıroğlu'ndan AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin'e, Üçüncü plaket Merhum Osman Karavin'in Eşi Elif Karavin tarafından katkılarından ötürü yeğeni Veysel Karavin'e son olarak da İl Müftülüğünden Müftü Yardımcıları Naci Çakmakçı ve Abdullah Köseoğlu tarafından restorasyon çalışmalarından ötürü katkı sunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'a takdim edildi.

Plaket takdiminde Başkan Kasap 'Rize Belediyesi eski Başkan Yardımcılarından, AK Parti Rize Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Osman Karavin iki yıl önce bugün Rize'yi derin bir üzüntüye boğarak aramızdan ayrıldı. Rize'de iş dünyasında ve siyasi alanda sevilen bir sima olan Osman Karavin'in aramızdan ayrılışının ikinci yılında, kendisini özlem ve rahmetle anacağız. Rize'nin değerlerinden biri olarak gönüllere taht kuran Karavin'in ailesine ve sevenlerine sabır diliyor, acılarını paylaşıyoruz.' Ayrıca burada yapılan çalışmalardan ötürü katkısını esirgemeyen herkese bende teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de Dörtlü Final'de İkinci Olan Güneysu Spor, Süper Lig'de

Aynı mahallede büyüyen, Çocukluk arkadaşı olan AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin ise 'Rize güzel bir insanını kaybetti. Dostluğumuz çok eskiye dayanıyor birlikte çok çalıştık diyerek duygulanan Metin, yardımı dokunan herkesten Allahtan razı olsun' dedi.

Camii çevresi ve şadırvanın yeniden restore edilmesinde büyük emek sarfeden Belediye Meclis Üyesi Burak Çakıroğlu'da, yapılan hizmetin maliyet rakamlarından sözederek; Seksen bin liralık masrafını Merhum Osman Karavin'in arkadaşları, ellibin liralık kısmınıda kurum kuruluşların katkısıyla gerçekleştirdiğini ifade ederek, İş adamı Kaya Yıldırım, Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan ve AK Parti Rize Belediye Başkan Adayı Rahmi Metin'e teşekkür etti.

Plaket takdiminin ardından Şadırvanın ilk suyu Merhum Osman Karavin'in Annesi Saadet Karavin eşi Elif Karavin ve Belediye Başkanı Kasap,tarafından dualarla içilerek ruhuna hediye edildi. Program Kabir ziyareti ve Kur'an-'ı Kerim okunması ile sona erdirildi.

Ak Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Osman Karavin, 1 Aralık 2016'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın Trabzon'da katıldığı AKSA Çağrı Merkezi açılış töreni sırasında rahatsızlanarak KTÜ Farabi Hastanesine kaldırılmış, aort damarı yırtığı nedeniyle ameliyat edilmişti. Böbreklerinde kist olduğu ve kanı temizlemediği tespit edildiğinden 2. kez ameliyat geçiren Karavin, böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü yoğun bakım ünitesinde verdiği yaşam mücadelesini yapılan müdahaleye rağmen 4 Aralık'ı 5 Aralık'a bağlayan gece saat 01.00 sıralarında böbrek yetmezliği nedeniyle kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 9 Ağustos 2017 tarihinde gerçekleşen Rize ziyaretinde 48 yaşında hayatını kaybeden Rize'de iş dünyasında ve siyasi alanda sevilen bir sima olan Karavin'in yaşadığı Kale Mahallesine giderek, burada Karavin ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi