Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda ilk olarak basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Kasap, ardından Atatürk caddesinde esnafı ziyaret ederek projeyi anlattı.Belediye Başkanı Kasap'a Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, TÜMSİAD Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Ali Avcılar, RİZE SMMMO Başkanı Ali Fuat ÇAKMAKÇI, Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

'PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ'
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 'Yaya kaldırımlarının vatandaşlarımızın vatandaşlarımıza yönelik kullanımını sağlamak amacıyla, sivil toplum kuruluşlarımızın da destekleriyle bir çalışma başlatıyoruz. Uygulama safhasına başlamış bulunmaktayız. Bu topyekun bir faaliyet gerektiriyor. Bütün paydaşlarımızla beraber bu çalışmayı yürüteceğiz. Aynı zamanda halkımızı da bu işin içine katmamız gerekiyor. Hep birlikte ancak bunun altından kalkabiliriz.' dedi.

'ALIŞILAGELMİŞ BİR DAVRANIŞ ŞEKLİ'
Başkan Kasap, 'Burada alışılagelmiş bir davranış şekli vardır. Bunu bir şekilde vatandaşlarımıza ve esnafımıza aktararak daha yaşanılabilir bir Rize oluşturmak açısından bu çalışmayı başlatıyoruz. Bu manada şehrimizi 3 bölüme ayırdık. Öncelikle daha çok çarşı merkezi olarak bilinen bölgeyi, daha sonra da doğu ve batıdaki bölgeleri içerecek şekilde çalışmamız gerçekleştirilecek' diye konuştu.

'HERKESİ MUTLU EDECEK BİR ÇÖZÜM'
Başkan Kasap, 'Burada amacımız herkesi mutlu edecek bir çözüm yolu ortaya koymaktır. Bu nedenle çalışmamızın ilk bölümünde bilgilendirme faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Davranışların olması gerektiği gibi olmasını sağlamayı amaçlamaktayız. Daha sonraki aşamada bunun denetimini gerçekleştireceğiz. Bundan sonra inşallah Rize'mizde yaya kaldırımlarının vatandaşlarımızın daha rahat kullanabileceği bir atmosfere gelmesini sağlayacağız.' Şeklinde konuştu.

'BİRBİRİMİZİN HAKLARINA SAYGILI OLMALIYIZ'
Başkan Kasap, 'Şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın bir kısmını cezalandırıp bir kısmını ödüllendirme noktasında olmayacağız. Hep birlikte birbirimizin haklarına saygılı olmanın gayreti içerisinde olacağız. Her şeyden önce bu bir kul hakkıdır. Yaya kaldırımları yayaların kullanımına gelecektir.' dedi.

'SABIR GEREKTİREN BİR İŞ'
Başkan Kasap, 'Amacımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Bu doğrultuda uzun soluklu bir çalışma gerektiriyor. Sabır gerektiriyor. Yılların getirdiği bir alışkanlık ve davranış şekli söz konusudur. Bunun bir şekilde bertaraf edilmesi noktasında herkesi mutlu edecek bir çözüm ortaya koymamız gerekiyor. Bu çözümde inşallah bu projeyle gerçekleştirilecektir.' dedi.

İnşaat Kenarında Ceset Bulundu İnşaat Kenarında Ceset Bulundu

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARINDAN PROJEYE DESTEK
Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muammer Atılgan, TÜMSİAD Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil, MÜSİAD Rize Şube Başkanı Recep Taylan, Rize Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy da yaptıkları açıklamada belediyeye projesinde destek verdiklerini ve projeyi birlikte yürüteceklerini söylediler.

Editör: Haber Merkezi