Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap, şu ifadeleri kullandı:'15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde; cinsiyet, sınıf, din, dil, mezhep ve ideolojik farklılık gözetmeksizin, toplumun her kesiminden, farklı siyasi görüşlerden, farklı inançlardan, genci ve yaşlısıyla 'Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı' olarak, tek bir ortak paydada buluşan insanlar olarak, düşman güçlere karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik tablosuyla yine meydanlardayız.

Bu tablo; tek vücut olan insanların, topyekûn devletine, namusuna, haysiyetine, iradesine sahip çıktığı bu toprakların, bu milletin destansı tablosudur. Devletin, sivil toplumun, bürokrasinin, seçilmişlerin ve kolluk kuvvetlerinin yan yana olduğu bu manzaralar var olduğu sürece bu vatan asla bölünemeyecektir.

Hiç şüphesiz, millet olarak varlığımızı güçlendiren, geleceğimizi aydınlatan, sorumlu, inançlı, duyarlı mücadeleci duruşları ile bize örnek olan kadınlarımız, erkeklerimiz, yaşlılarımız, gençlerimiz hep var olacak, gelecekte de aynı bilinç ve kararlılıkla yüce milletimizin iradesine daima sahip çıkacaklardır.

Ardahan-Ardanuç yolu ulaşıma açılıyor Ardahan-Ardanuç yolu ulaşıma açılıyor

Bizler İstiklal ve hürriyete aşık, kahraman bir ülkenin, kahraman bir şehrin evlatlarıyız. Söz konusu vatan ise her birimiz canımızı seve seve feda ederiz.

Türk milletinin 21. yüzyılda yazmış olduğu bu destan tarihe 'Demokrasi ve Milli Birlik Günü' olarak altın harflerle yazılmıştır. Yüce adalet ile planları altüst olup, gerçek yüzünü gösteren, alçakça darbe düzenleyip masum halkı katleden terör örgütünü bugün bir kez daha lanetliyoruz. Demokrasi destanımızın kahramanları ve şehitlerimizi şehadetlerinin birinci yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlık, huzur dolu bir ömür diliyorum.'

Editör: Haber Merkezi