Fakülte konferans salonunda düzenlenen program öncesi Başkan Kasap'ı Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, karşıladı. Programa Rektör Yardımcısı Ahmet İshak Demir, Fakülte Dekanı Alaattin Kızıltan, Bölüm Başkanı Ali Rıza Saklı, İlahiyat Fakültesi Dekanı Salih Sabri Yavuz ve Prof. Dr. Adnan Midilli katıldı.

Kısa bir süre özgeçmişinden bahseden Başkan Kasap, Akademisyenliğinin dışında çeşitli Sivil Toplum kuruluşlarına üye olarak yöneticilik yaptığını, Altı Yedi yıl kadarda Rize dernekler federasyonunun Başkan vekilliğini yaptığını söyleyerek, Siyaset bilimi ve Kamu yönetiminde bu gibi görevlerin yapılmasının kişiye tecrübeler kazandırdığını ifade etti.

Yerel siyasetten de çeşitli örnekler veren Başkan Kasap, Belediye yönetiminin icraat planları, niyetleri ve eylemlerini ortaya koyan, Yerleşim birimlerindeki (mahalleler) toplumun ilgili olduğu iktisadi, siyasi ve sosyal meseleleri ve konuları tespit etmek ve gündeme getirme biçimlerini nasıl belirlediklerini, Meclis üyeleri ile bir çok farklı türde tezahür eden, uzun ve kısa vadeli niteliğe sahip, belirleme, oluşturma, uygulama, değerlendirme döngüsü içinde süreklilik arz eden konuları süreç içerisinde uygun biçimde geliştirerek işleyişe katkıda bulundurmasıdır dedi. Başkan Kasap Kurumsal uygulanabilirliği olan Rize de yapılmayan birçok şeyi yaptıklarını çözüm bekleyen sorunları çözmeye çalıştıklarını ancak çözemedikleri konularında olduğunu söyleyerek, Belediye Başkanlığının bir meslek olmadığını yaşarken öğrenildiğini ifade etti.

Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var? Rize'de Tek Başına Yaşayan Kaç Yaşlı Var?

Başkan Kasap öğrencilere; bilgi dağarcıklarını geniş tutmalarını, girişimci olmalarını, heybelerini ne kadar dolu tutarlarsa tecrübelerinin o kadar artacağını ifade etti.Öğrencilerin dikkatle dinledikleri Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Soru cevap kısmına geçmeden, 'Hayatınızdaki olumsuzlukları çözün! Ve yolunuza güzel bir şekilde çalışarak hazırlanın' tavsiyesinde bulundu. Yarım saatlik soru cevap kısmının tamamlanması ile konferans hediye takdimleri yapılması ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi