Başkan Kasap mesajında; ''Gazetecilerin çalışma hayatına önemli iyileştirmeler getiren, basın çalışanlarına ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği 1961 tarihinden bu yana 10 Ocak ülkemizde ''Çalışan Gazeteciler Günü'' olarak kutlanmaktadır.

Basın; gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yaparak, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalıdır. Basının, toplumu eğitme ve aydınlatma gibi çok anlamlı ve önemli görevleri vardır.

Rize Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Kim Oldu? Rize Belediyesi’nde Başkan Yardımcıları Kim Oldu?

Basın halkımızla aramızdaki en önemli köprüdür. Çünkü basın, kamu kurum ve kuruluşları ile idarenin eylemlerini halk adına haber yolu ile denetler. Haber alma hakkı, en temel insani ihtiyaçlardan biridir. Basın mensupları, değerlerimize sahip çıkmalı, kaynağı belli olan haberleri dile getirerek toplumla paylaşmalı, gelişmeleri takip etmelidir. Topluma ışık tutmalı, toplumun değerlerine karşı hassas olmalı, nicelikten ziyade niteliğe önem vermelidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda gösterdiği çabalarla ilimizin gelişimine ve kalkınmasına büyük destek sağlayan, kamu hizmetlerinin yürütülmesinde önemli katkıları olan ilimiz genelindeki tüm basın mensuplarımızın '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü tebrik eder, çalışma hayatlarında başarılar dilerim'' dedi.

Editör: Haber Merkezi