Rize Gündem Gazetesi editörlerinin ziyaret ettiği Katmer, obeziteden ziyade şeker ve tansiyon hastalığından kurtulmak için olduğu ameliyat sonrası 25'inci günde 16 kilo verdiğini belirterek hedefinin 85 kiloya inmek olduğunu söyledi. Bir soru üzerine 2009 yılının Mayıs ayında 112 kilodayken bıraktığını siyasete dönebileceği sinyalini veren Katmer, 'Hangi statüde olursa olsun Rize'ye hizmet etmek için varım' dedi.

Obeziteden ziyade şeker ve tansiyon hastalığından kurtulmak için ameliyat riskini aldığını ifade eden Katmer, 'Allah'a hamd olsun bir taşla 4 kuş vurmak biz bu ameliyata dedik. Çünkü ameliyat esnasında gördük ki karaciğer tamamen yağlanmış ve bitmiş durumda. Eğer geç kalmış olsaydık siroz hastalığına dönme durumu vardı. Bu ameliyatın ardından hem karaciğeri kurtarmış olduk hem tansiyonu hem şeker hastalığını kurtardık. Kilo da vermeye başladık. Şeker hastalığı ve tansiyon bağlantısı olarak kilolu olmak insanı zaten canlı bomba haline getiriyor. İster istemez bu ameliyatın riskini alarak ameliyata girdik. Ama hamd olsun prof. Dr. Halil Coşkun bizi ameliyat eti. Çok başarılı bir ameliyat oldu. Çok kabiliyetli kapasiteli bir hocamız. Ameliyattan sonra 48 saat susuzluk çekiliyor. O sırada can darlığı oluyor ama sondan sonra rahatlıyorsunuz. Kapalı ameliyat oldu.' dedi.

16 KİLO VERDİ
Katmer, 'Ameliyatın 25'inci gününde 16 kilo verdim. Şeker ilacından kurtuldum. 78-80'lerde şeker oranım. Tansiyonum 18'lerden 12-8'e indi. Benim gibi bu tarz hastalığı olan kişilere kesinlikle ameliyatı öneririm. Sanki diş çekme gibi bir olay. Fıtık ameliyatı gibi.Bunlar çok basit ameliyatlar. Hiç korkmaya gerek yok. Çok faydalı bir ameliyat. Üniversite hastanemiz de bunu rahatlıkla yapıyorlar. Bu tarz hasta olan hemşerilerimize hiç beklemeden sağlığına kavuşmaları adına bu ameliyatı olmalarını tavsiye ediyorum.' dedi.

Rize’de Yeni Su Depoları İnşası Tamamlandı Rize’de Yeni Su Depoları İnşası Tamamlandı

SİYASETİ 112 KİLODAYKEN BIRAKTI
Bir soru üzerine 2009 yılının Mayıs ayında siyaseti 112 kilodayken bıraktığını hatırlatan Katmer, 'Ama siyaseti bıraktıktan sonra 125 kiloya çıktım. Burada sebeplerden biri siyasetten sonra kendisini bakabiliyor mu diye kendimizi gösterme adına 13 kilo daha almış olduk. Ben siyaseti hep Allah rızası için yaptım. Rize'ye 25 yıldır Mali Müşavirlik hizmetim var. Rize esnafına Rizeli hemşerilerime minnet borcum var. Bu hangi statüde olursa olsun Rize'ye hizmet etmek için varım. Siyaseti çok düşünen bir tip değilim. Ben uzun vadede bu işi yapan bir kardeşinizim. Vatandaşa hizmet etme noktasında bir görev verilirse ona da yok demem. Rize'nin sana ihtiyacı var dendiği zaman ben buna yok demem. Ne kadar işim olursa olsun hizmet noktasında gelir o görevi yapmaya çalışırım.' İfadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi