Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi Rizeli Futbolcu ‘Dalya’ Dedi

Ligin ilk yarısında istediği sonuçları alamayan yeşil-mavili takım, ikinci devrenin ilk maçlarında da istenilen sonuçlar alınamayınca düşme potasında kendine yer buldu. Oynanan 21 maçta 20 puan toplayan Karadeniz temsilcisi puan cetvelinde 16. Sırada bulunuyor.

HEDEF 10 BİN TARAFTAR
Kayserispor maçına Pazar gününden bu yana hazırlanan Çaykur Rizesporlu futbolcuların tek düşüncesi galibiyet. Üç puanı alarak ligde üst sıralara çıkmak isteyen atmacaların tek güncesi taraftarı. Hafta başından beri çeşitli organizasyonlarla stada taraftar çekmeye çalışan duyarlı Rizeliler ve Çaykur Rizesporlu yöneticiler bu maçta en az 10 bin taraftarın gelmesini hedefliyorlar.

RİZE'DE 31. RANDEVU
Çaykur Rizespor bugün evinde Spor Toto Süper Lig'in 22. Hafta maçında Kayserispor'u konuk edecek. İki takım tarihlerinde 31'inci randevuya çıkacaklar. Geride kalan karşılaşmalarda sarı kırmızılıların 13, yeşil-mavililerin 9 galibiyeti bulunurken, 8 maçta eşitlik bozulmadı.

SON GALİBİYET 2014'TE
İki takım en son ligin ilk yarısında karşı karşıya geldi. Kayseri'de oynanan bu karşılaşmayı sarı-kırmızılılar 2-1 kazandı. Geçen sezon oynanan maçlarda ise iki ekipte birbirlerine üstünlük kurmayı başaramazken gol dahi atamadılar. Çaykur Rizespor rakibini 14 yıl aradan sonra 2014 yılında 2-0 ile deplasmanda mağlup etti. Son oynanan on maça bakıldığında Ç.Rizespor'un sadece bir galibiyeti bulunuyor. Diğer karşılaşmaların dördü beraberlikle biterken 5'i ise Kayserispor'un üstünlüğü ile tamamlandı.

ÖNEMLİ EKSİKLER VAR
Maç öncesi Çaykur Rizespor'da sakatlığı bulunan üç oyuncu göze çarpıyor. Geçen haftaki maçta sakatlanan Ümit Kurt ve Mehmet Akyüz'in bu maçta forma giymelerine beklenmiyor. Öte yandan sakatlıkları süren Süleyman Koç ve Orhan Ovacıklı'da bu maçta görev alamayacak isimler. Kayserispor'da ise Varela ve Mendes'in sakatlığı bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi