‘Bozdoğan-17’ Operasyonlarında 147 Şüpheli Yakalandı ‘Bozdoğan-17’ Operasyonlarında 147 Şüpheli Yakalandı

Bu güne kadar suskun olduğunu ve arayan bir çok gazeteciye konuşmadığını belirten Rize siyasetinin güçlü ismi eğitimci Kenan Bıyık ilk kez Rize Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aytekin Kalender'e özel açıklamalarda bulundu. Bıyık, Rize'de maalesef yıllardır bir çok hizmetin aksadığı ve yapılmadığını vurgulayarak, 'Rizelileri kucaklayarak ilimize hizmet etmek isterim.' dedi.

2009 yılında parti binası, sandalyesi, ısınma imkanı olmayan ANAP'tan Rize Belediye Başkan Adayı olan ve yüzde 41,80 oy alarak seçimi 5,00 puan farkla kaybeden Kenan Bıyık'a, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesi yeniden aday ol baskısı yapılmaya başlandı.
Rize'de iyiliksever, güler yüzlü, zor gün dostu, çalışkan, zeki, kucaklayıcı olarak nitelendirilen eğitimci Kenan Bıyık, hakkında seçimlere aylar kala sosyal medyada aday olası yönünde çağrılar yapılıyor. Rize sokaklarında siyasetin konuşulduğu her ortamda Kenan Bıyık'ın seçimler öncesi nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

'MENSUP OLDUĞUM BİR PARTİM VAR'
Şu an Rize Belediye Başkan adaylığı konusunda net bir şey olmadığını belirten Kenan Bıyık, 'Aday mısın diyenlere değilim ama aday değil misin diyenlere de değilim demiyorum. Süreç devam ediyor. Neyi bekliyoruz? Kendimize göre bir strateji belirledim. Ben Cumhuriyet Halk Partisi rozetini çıkartırım Rize'de bir konsorsiyum, birliktelik sağlandığını hissettiğim an aday olacağım. Bu muhalefetin birlikteliği olsun birkaç partinin ortak görüşü olsun seçmenin vatandaşlarımızın yerelde ki ittifakını gördüğüm an ben aday olacağım. Bende kendime göre bazı anketler yaptırıyorum. Anketler merkez de ileride olduğumu gösteriyor. Mahallelerde arkadaşlarımda çalışıyor. Yüzde 65 dolayında bir oyun olduğunu gördüm. Bu birlikteliği tam olarak hissettiğim an aday olacağım. Bana karşı olan teveccühü biliyorum bunu mutlulukla izliyorum. Bağımsız aday olmayı düşünmüyorum. CHP adı altında seçime girer parti rozetini çıkartır sahaya inerim. Kendim için ve Rize için oy isterim. Mensup olduğum bir partim var. Siyaseti de iyi okuyan birisiyim. 25 senedir siyasetin içindeyim. Rize'de ki CHP'nin konumumu da diğer partilerin konumunu da iyi biliyorum. Merkezi hükümetin gücünü de biliyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü de hissediyorum. Dolayısıyla Rize'de yaşayan insanlar vatandaşımız şehri emin birine bu şehri teslim edelim dediklerinde bu ortak paydada birleştikleri anda bende bunu hissedersem aday olacağım.' ifadelerini kullandı.

'ALLAH ŞAHİTTİR Kİ 21 BİN 980 OY ALDIK. AMA NE OLDU OYLARIMIZ ÇALINDI.'
2009 yılında partimiz yokken Rize Belediye Başkanlığı için aday olduğunu dile getiren Bıyık 'Binamız yoktu ilçe başkanlığımız yoktu bilgisayarımız yoktu kırık dökük bir yere sığındık ufolarla ısınarak üç buçuk ay seçim çalışmasını yürüttük. O dönem bir ruh oluştu. Vatandaş dedi ki biz şu an ki belediye başkanının yapısını yapabileceklerini gördük Kenan Bıyık bu işi en iyi şekilde yapar denilerek vatandaşın oyunu aldık. Biz o tarihte seçimi de kazandık. Allah şahittir ki 21 bin 980 oy aldık. Ama ne oldu oylarımız çalındı. Şu an o bizim oylarımızı çalanların bir kısmı mezarda bir kısmı ise ceza evinde. O seçimde gördük ki partimiz olmamasına rağmen insanlar bizim etrafımızda bir ittifak oluşturdular.' dedi.

'BEN RİZELİLERİN ADAYI OLMAK İSTERİM'
Hiçbir dönem milletvekilliğini benimseyen biri olmadığını vurgulayan Bıyık, 'Milletvekilliğini de kendime göre bulmuyorum. Çünkü ben yerelde hizmet ederek iz bırakmayı istiyorum. Bu isteği teveccühü vatandaşlarımızdan görürsem bu isteği geri çevirmem. Bu kadar net konuşuyorum. Ak Partinin kimi aday göstereceği konusunda bir endişem yok. Ben Rizelilerin adayı olmak isterim. Ak Parti de belediye başkanlığını 10 yıl Halil Bakırcı yaptı. Beş yıl ise Reşat Kasap yaptı. Eğer memnunsalar aynı isimlerle devam ederler. Merkezi hükümetin gücü de Rize için yaptıkları ortadadır. Ama eğer bu şehri artık Kenan Bıyık yönetsin dedikleri an partimin rozetimi bir kenara koyup görevi almak için aday olurum.' diye konuştu.

'HER PARTİDE GÖRÜŞTÜĞÜM DOSTLARIM VAR'
Bir parti hariç tüm partililerden kendisine aday olması yönünde teklif geldiğini vurgulayan Bıyık, 'Ben parti rozetimi çıkartıp aday olurum. Rozetimi çıkartırım derken ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Rize'de partiler üstü bir ortam doğarsa ben aday olacağım. Rize'de her kesimden görüştüğüm iyi dosyalarım var. MHP'li CHP'li AK Partili İyi Partili Saadet Partili görüştüğüm birçok arkadaşım dostum var. Ak Parti içinde binlerce bana oy veren dostlarım var bunları ben her zaman biliyorum. Siyasetin içindeyim kim samimi kim değil bunu iyi ayıklayabiliyorum.' ifadelerine yer verdi.

'BELEDİYE BAŞKANI EĞER İZ BIRAKIRSA HATIRLANIR'
Artvin Giresun gibi illerde CHP belediye başkan adaylarının açıklandığına değinen Bıyık, şunları söyledi: 'Genel merkez ile sürekli görüşme halindeyiz. 140 belediye başkan adayı belli oldu. Ankara'ya da gittim. Gelişmeleri Ankara ile beraber takip ediyoruz. Belediye başkanlığını özümsemek lazım hizmet ettiğiniz ilde iz bırakmanız lazım. Makamlar gelip geçicidir çizmeleri giyip vatandaşın ayağına gidebiliyor musunuz. Onların dertlerine ortak olabiliyor musunuz. Devletin şeffaf eliniz halka uzatabiliyor musunuz. Üç beş sene önceki milletvekillerini kimse hatırlamaz! Fakat bir Ekrem Orhon bugün hatırlanıyor. Belediye başkanı eğer iz bırakırsa hatırlanır.'

'HİZMET NOKTASINDA O KADAR ÇOK EKSİK VAR Kİ!'
Hedeflerinin mutlu insanların yaşadığı bir Rize olduğunun altını çizen Bıyık, sözlerini şöyle tamamladı: 'Rize'yi yıkıp yeniden yapacak halimiz yok. Sorunlar belli. Bunların çözümü için kısa sürede harekete geçilmesi gerekiyor. 1994'te Rize Belediye Başkan adayıydım. O zaman ki vaatlerim içinde ilimize bir teleferik yapmak vardı. Orta camiyi taşıyarak Atatürk caddesini Menderes Bulvarı yapacağım vaadinde bulunmuştum. Üçüncü maddede ise her mahalleye bir çocuk bahçesi vaat ettim. Dördüncü madde ise belediyeye bir kreş yapacağız demiştim. 24 yıl önce bunları vaat ettik ama bugün hala bunları Rize başaramamış. Maalesef belediyeye doldurmuşlar bin 500 kişi ama hizmet noktasında o kadar çok eksik var ki. Belediyenin 190 milyon lira borcu olduğunu görüyoruz. Ama ortada ne bir proje var ne bir doğru düzgün hizmet. Timya vadisi denen yerde ceza evi gibi binalar yapmışlar. Bir ödül töreni yapsalar ve en kötüye bu ödül verilecek dense bu projeye verilirdi. Çok mu zor yeşil alan yapmak spor tesisleri yapmak fitness salonları çocuk bahçeleriyle donatmak zor mu? Getirin bir Avrupalıyı korkar döner oradan. Anlatacak çok şey var ama şunu demek istiyorum. Merkezi hükümeti arkanıza alacaksınız ve Rize'ye 15 yıl yapılanlar ortada ne yazık ki. Bugün sizin arkanızdan Rize için yaptıklarımızdan dolayı Allah razı olsun diyecek kimseyi bulamayacaksınız. Belediye başkanı dua almalıdır. Onun en büyük ödülü budur. Su parsı emlak vergisi otopark parası alıyorsun ama hizmet noktasında bu kadar aksaklıklar iline yaşatıyorsun. Bu paralar nereye gidiyor. Eskiden Ekrem Orhon hiçbir vergi almadan unutulmaz hizmetler yaparak bugün dualarla hatırlanıyor.'

Editör: Haber Merkezi