Rize'ye Modern Ruh Sağlığı Hastanesi Kuruluyor Rize'ye Modern Ruh Sağlığı Hastanesi Kuruluyor

Türkiye Kent Konseyleri Birliği'nin bu ayki toplantısı Rize'de yapıldı. Rize Öğretmenler Evinde basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşen toplantıya, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici, Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Adana Kent Konseyi Başkan Vekili Ekrem Aslan, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Gülay Sarişen ve Saim Yavuz, Türkiye Kent Konseyi Basın Müşaviri Ökkeş Özekşi, Ordu Kent Konseyi Başkanı Özgür Enginyurt, Elazığ Kent Konseyi Başkanı Murat Ergen, Yakudiye Kent Konseyi Başkanı Ali Korkut ve Rize Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

SAMSUN SARP ARASI YAKLAŞIK 2.5 SAATE İNECEK
Kent Konseyleri Birliği sayesinde Kent Konseyinin bir büyük aile olduğunu öğrendiklerini söyleyen Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, 'Kentlere hizmet eden büyük bir aileyiz. Bu ayki Türkiye Kent Konseyleri Birliği Toplantısını ilimizde yapmanın mutluluğunu taşıyoruz. Bu toplantının ilimize ve ülkemize değerli katkıları olacağına inanıyorum. Üç gün boyunca devam edecek ziyarette misafirlerimizi ilimizden memnun ayırmak için elimizden gelen her şeyi yaptık. Samsun'dan Sarp'a kadar bir hızlı tren projemiz var. Bunun için birliğimizden katkı ve yardım bekliyoruz. Diğer sahil illerimiz olan Trabzon, Giresun, Ordu ve Samsun Kent Konseylerinden katkı bekliyoruz. Kent Konseyi Birliğimizin destekleriyle de bu bölge için son derece önemli olan projenin hayata geçeceğine inanıyoruz. Bu proje ile Samsun sarp arası yaklaşık 2.5 saate inecek. Bölge turizm konusunda da son yıllarda önemli bir ivme yakaladı. Bu hızlı tren sayesinde turizmden ekonomiye bir çok alanda canlılık artacaktır. Türkiye'nin bir çok ilinde bu imkan var neden Karadeniz sahilinde olmasın. İstişarelerimizi yapıyoruz. Proje çok olumlu karşılanıyor. Bu konuda ilerleyen günlerde ciddi girişimlerimiz olacak' diye konuştu.

ÖNCE KENTİMİZ SONRA ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Rize'de yapılan toplantılarında Kent Konseylerinin neden kurulduğu, kent konseyinden beklentileri, neler yapılabileceği konusunda fikir alış verişlerinde bulunacaklarını dile getiren Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Necati Binici, 'Rize'de yaptığımız ziyaretlerde Kent Konseyi'nin gücünü hissettik. Mülki amirler bu konuda kapılarını ardına kadar açmışlar. Biz o kapılar açık olmazsa işlevselliğimiz olmaz. Bu işi gönüllük esasına göre yapıyoruz. Önce kentimiz sonra ülkemiz için çalışıyoruz. Rize'de demiryolu konuşuluyor. Sahil şeridindeki illeri Rize'de toplayarak bu konunun takipçisi olacağız, tartışacağız. Bu toplantılar bir istişare yerleridir. Samsun'da gördüğümüz bir örneği Artvin'de Rize'de gördüğümüz bir örneği Ordu'da uygulama şansını yakalayabiliriz. Kent Konseylerimiz bu toplantılarda illerinde yaptıkları çalışmaları örnekleri ile getirerek bu toplantılarda paylaşıyor. Güzel örnekler durağan kent konseylerine rehberlik etsin diye düşünüyoruz. Aramızda ki iş birliğini sıklaştırmanın yeri kent konseyleri birliğinin toplantılarıdır. Bu toplantıları yılda bir çok kez yapıyoruz. Ekim ayında Türkiye buluşmasını yapacağız' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi