Kızılay yurt dışında 3 kıtada 32 ülkede vekaletle kurban kesimi yaptı. Bu ülkelerde kesilen kurbanlar ise 301 bin 710 paket haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine et olarak dağıtıldı. Toplamda Kızılay, Türkiye ve 32 ülkede 3 milyon 629 bin 260 sofrada yer aldı.

EN FAZLA KURBAN PAKİSTAN'A

32 ülkede vekaletle kurban kesen Kızılay, aslan payını son günlerde iç karışıklıklar da yaşayan Pakistan'a ayırdı. Pakistan'da Kızılay tarafından 14 bin hisse kurban kesildi. Yaklaşık olarak 200 bin Pakistanlıya Kızılay tarafından kurban eti dağıtıldı.

Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada Rize, Marka Başvurularında 34. Sırada

RİZE KIZILAY BAŞKANI KARALİ PAKİSTAN'DA

Bu yıl Pakistan'a giden Kızılay heyetinde Rize Kızılay Şube Başkanı Bahattin Karali'de yer aldı.

Pakistan'da devlet yetkilileri tarafından karşılanarak çok iyi bir şekilde ağırlandıklarını ifade eden Rize Kızılay Şube Başkanı Bahattin Karali, 'Bu yıl hedeflenenin üzerinde vekalet sayısına ulaşarak Türkiye ile birlikte 33 ülkede 125 bin kurban kesildi. Başta Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, Siyasi Parti liderleri olmak üzere kurban vekaletini Kızılay'a veren tüm hayırseverlerimize ihtiyaç sahipleri adına şükranlarımızı sunuyorum. Tüm hayırseverler emin olsunlar ki; bizlere emanet ettikleri kurbanlar İslami usullere göre kesildi ve etleri dinimizin emrettiği şekilde dağıtıldı. Kızılay ekipleri emanetlerin kendilerine yüklediği görevi layıkıyla yerine getirdi. Bizde Türkiye'den yedi kişilik bir heyetle Pakistan'a beş günlük bir ziyarette bulunduk. Heyette Kızılay Genel Başkan Vekilimiz İsmail Hakkı Turunç ve Kızılay Şube Başkanları vardı. Beş gün boyunca yapılan programlara katıldık. Müslüman kardeşlerimiz ile görüşüp tarihi camileri ziyaret ettik. Kurban kesim alanlarını ziyaret ederek dağıtımları kontrol edip dağıtım yaptık. Vekaletlerimizi verdik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın vekaletini orada kesimi yapan ve hocalarımıza devrettik. Pakistan'da çok yoğun bir sevgi ve ilgi ile karşılandık. ' diye konuştu.

Haber: Aytekin Kalender

Editör: Haber Merkezi