KodlaRize Ekibi Teknofest`te Yer Aldı

KodlaRize Ekibi Teknofest`te Yer Aldı

  • 0
  • 0

RİZE Valisi Erdoğan Bektaş 13 kişilik KodlaRize Projesi koordinatör öğretmen ekibini proje kapsamında yapılan çalışmaları daha üst düzeye çıkarmak amacıyla 20-23 Eylül tarihleri arasında Teknofest İstanbul Festivaline gönderdi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş 13 kişilik KodlaRize Projesi koordinatör öğretmen ekibini proje kapsamında yapılan çalışmaları daha üst düzeye çıkarmak, öğretmenlere ufuk açmak, teknoloji ve yazılım konusunda vizyon kazandırmak, çağımızın yeni teknolojilerini ve nasıl çalıştıklarını incelemek,  Rize’de de çağın gerektirdiği yeni teknolojileri üretmek,  ülkemizin milli ve yerli yazılım vizyonuna katkıda bulunmak, için 20-23 tarihleri arasında yeni havalimanında yapılan Teknofest İstanbul Festivaline gönderdi.

Festival boyunca tüm standları gezen öğretmenler yeni teknolojileri, projeleri, ürünleri inceleyip çalışma yöntemleri hakkında bilgi sahibi oldu. Festivalde ortaokul, lise, üniversite ve üzeri öğrencilerin yarıştığı insanlık yararına teknolojiler, insansız hava aracı, insansız sualtı sistemleri, model uçak, roket, yapay zeka, model uydu gibi bir çok kategoride yarışmalar vardı. Bu yarışmalar için kurulan standlarda her takım kendi projesini tasarlayıp yarışmaya hazırlandı. Yarışmalarda takımlar kıyasıya rekabet ederek, en iyi sonucu almak için yarıştılar.

Festivalde ürün tanıtım ve sergileme standları da vardı. Savunma sanayiinde faaliyet gösteren firmaların sergilediği insansız hava araçları, saldırı ve savunma sistemleri, uçuş simülatörleri, eğitim uçakları, model uçaklar, uçuş sistemleri parçaları vardı. Rize ekibi tüm bu ürünleri ve teknolojilerini yakından görerek inceleme ve deneyimleme imkanı buldu.

Rize Proje ekibi, insansız hava aracı üreticisi Baykar Makina insan kaynakları müdürü Hülya Akhan ile firma ve İHA’lar hakkında görüşme yaptı. Firmada 400 kişi çalıştığını ve çalışanların yarısının yazılımcı olduğunu aktaran Hülya Akhan, yazılımcıların hem üretim aşamasında hem de deneme ve çalışma sırasında sahada araçlarla beraber çalıştığını aktardı.

Festivalin katılımcılarının bir kısmı da üniversitelerdi. Üniversiteler öğrencilerin hazırladığı ve daha önce yarışmalara katıldığı ürünleri ve çalıştıkları teknolojileri sergiledi. Sergilenen ürünler arasında drone, model uçak, yarış arabası, güneş enerji sistemleri, elektrikli araçlar ve simülasyon araçları vardı. 

Türk Hava kurumu ve Tübitak standlarında yer alan uçuş simülatörleri ve uydu sistemleri ve bilim sergisine ziyaretçilerin yoğun ilgisi vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin kurduğu planetaryuma öğrencilerin ilgisi büyüktü. Çeşitli robotik, model ve ahşap atölyelerine katılan öğrenciler buradaki çalışmaları birebir  deneyimleme şansı buldu.

Festivalde Türk Yıldızları, SoloTürk, Helikopterler de hava gösterileri yaparak gelen ziyaretçileri hayran bıraktı.

Haber :

Sancakbeyliği sırasında annesi Gülbahar Hatun adına Rize'de cami yaptıran Osmanlı padişahı kimdir?

Yorum Yap