Mesai bitimine kadar devam edecek 'Kök Hücre' bağışı için Kan verme işlemine belediye işlemlerini yürüten vatandaşlar da ilgi gösteriyor.

BEN SENİ BULAMAM AMA SEN BENİ BULABİLİRSİN..!
18-50 yaş arasındaki sağlıklı her personel ve vatandaşların kimliğiyle beraber başvurması halinde, verdikleri kan ile ülkemizde veya dünyanın başka bir ülkesinde bir insanın hayatını kurtarmaya umut oluyorlar.

Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı Vali Baydaş, 23 Nisan'ı Kutladı



Rize Belediyesi bununla da kalmayıp kapılarını, 'Öne Çık, Hayat Kurtar' sloganıyla T.C Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılayı'nın ortaklaşa yürüttüğü TÜRKÖK Projesi'ne açarak; Türk Kızılayı ve Rize Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, işbirliği ile Belediye Meclis salonunda TÜRKÖK Kemik İliği Veri Bankasına akraba dışı Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayları kazandırılması ve Ülkemiz genelindeki kan ihtiyacına destek sağlamak konularında farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıda; Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila BARAN ve Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Kök Hücre Kazanım Uzmanı Erdal AYAR, Güvenli Kan Temini Programı, TÜRKÖK Kök Hücre Bağışçısı Aday Eğitimi, Türk Kızılay'ı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi ve Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü faaliyetleri konularındaki sunumlarını yaparak, bilgilendirmede bulundular.

Editör: Haber Merkezi