Rize Belediye başlattığı 'Belediye Esnaf El Ele Kaldırımlar Hak Sahiplerine' projesine bir destekte Rize Kent Konseyinden geldi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Rize'de yıllardır sorun haline gelen kaldırım işgallerine dur demek için Rize Belediyesi kolları sıvadı. Kısa sürede Rize esnafının desteği ile sorunu yüzde 95 oranında çözen belediye projenin devamı ve takip noktasında titiz davranacağı belitti.
Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, şehir merkezinde son bir aydır uygulamaya konan 'Belediye Esnaf el ele Kaldırımlar Hak Sahiplerine' projesinde yüzde 95' lik bir başarı elde ettiklerini belirtti.
Rize Belediyesinde her projesinde olduğu gibi kaldırım işgallerinin çözümü konusunda da destek olduklarını ifade eden Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, 'Yaklaşık bir ay önce başlayan çalışmanın olumlu geri dönüşlerinin olması bizi de mutlu etti. Rize'de yayalar, araç sahipleri ve esnafımız birbirine saygılı olmak zorunda. Daha mutlu bir şehir olabilmek için herkes haklarına riayet etmelidir. Geçmişte ilimizde çok yabancı illerden gelen yoktu. Artık üniversitenin açılması kamu kurumlarındaki personel ihtiyacı ile göç alan bir il olduk. Toplumun her kesiminden insanı barındıran ilimizde herkesin refah şartlarında birbirine saygılı bir şekilde yaşaması için herkes üzerine düşeni yapmalı. Kaldırımlar yayalarındır. Bu doğrultuda başlayan çalışmaları olumlu buluyor destekliyoruz. Ayrıca usulsüz parklanma, araç işgaliyeleri ve trafik düzenlemeleri konusunda ciddi bir proje üretilmelidir. Dışarıdan ilimize gelen araçlar için mutlaka sahil kısmında bir düzenli park alanı oluşturulmalıdır. Bu kapsamda emniyet ile birlikte ortak çalışma yürütülmelidir' diyerek proje ve projelerin takipçisi olarak destek vereceğiz dedi.

Editör: Haber Merkezi