Nitelikli okullar ve en son yapılan LGS sınavı ile ilgili Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, 'Yüzlerce öğrencinin ağlayarak sınavdan çıktığını gördüm. Bu sistemle öğrencilere yazık ediliyor. Bu yapılan acımasızlıktır' dedi.

Türk Eğitim-Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu, nitelikli okullar ve son yapılan LGS sınavı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Nitelikli okul uygulamasının başlamasıyla birlikte en son girilen Liselere Geçiş Sınavı (LGS)'da öğrencilerin zorlandığını vurgulayan Başkan Köseoğlu, eğitim sisteminin birbirine karıştığını ifade etti.

'Öğrenciler ayrıştırılmaya çalışılıyor'

LGS sınavında öğrencilerin çözemeyeceği seviyede soruların olduğunu ifade eden Başkan Köseoğlu, 'Nitelikli okul kavramının 3-5 seneye yayılarak yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığında, ben yaptım oldu, anlayışı var. Her kafasına esen yeni bir değişiklik yapıyor. Nitelikli okul adı altında bir uygulama çıkardılar. Eskiden Anadolu ve Fen Liselerinin sayıları azdı ve AK Parti tarafından düz liselerin hepsi Anadolu Lisesi yapıldı. O zaman süper bir yöntem olarak gösterilmişti. AK Parti, geri dönüşlerinin de çok iyi olduğunu söylüyor. Bu işi bozan, bugün bu hale getiren de kendileridir.
Öğrencilerin ve velilerin çok büyük strese girdiklerini görüyoruz. Nitelikli okul sayısı azalınca haliyle özellikle sayısal sorular öğrencileri oldukça zorladı. Okuldaki müfredata göre öğrencilerin sınavda çözemeyeceği soru tipleri ile öğrenciler ayrıştırılmaya çalışılıyor.' dedi.

Engin ve Dilan Polat Beraat Etti Engin ve Dilan Polat Beraat Etti

'Çocukların geleceği ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yok'

Bu sistemle öğrencilere yazık edildiğini belirten Köseoğlu, 'Dün yüzlerce öğrencinin ağlayarak sınavdan çıktığını gördüm. Bu sistemle öğrencilere yazık ediliyor. Bu yapılan acımasızlıktır. Öğrencileri bu şekilde ayrıştırmaya kimsenin hakkı yok. Bu sistemi kafana göre keyif olsun diye benim bildiğim doğrudur mantığıyla getirmeye, milletin ve çocukların geleceği ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yok. Çok az nitelikli okul sayısı olunca haliyle aradaki öğrenci sayısını belirleyebilmek adına sorular oldukça zor oldu. Hatta bu soruları üniversiteye giren çocukların yapamayacağı ile ilgili iddialarda var. Bu noktada parası olan ek derslerle destek alıp yapmış oluyor. Parası olmayan milletin gariban çocukları ise sınavda bu şekilde elenmiş olacaklar.' şeklinde ifade etti.

'Sistemler bu şekilde değişmez'

Sistem değişmeden önce öğrencilere bilgi verilmesi gerektiğini ifade eden Köseoğlu, 'Her sistemin iyi ve kötü tarafı vardır ama sistemin değişeceğini çok önceden haber vermeleri gerekiyordu. Sistemler bu şekilde değişmez. Örneğin 3 sene sonra sistemle ilgili değişiklik olduğunu belirtmeliler. Önceden haber verilirse öğrenciler kendilerini ona göre hazırlarlar. Bir gecede sistem değişirse eğitim kaosa sürüklenmiş olur. Bu kaos çocuklarımızın geleceğini mahvediyor.' diye konuştu.


Editör: Haber Merkezi