Merkeze bağlı Yenikale Köyü'nde 1969 yılında inşa edilen ilkokul 30 yıl hizmet verdikten sonra 1999 yılında taşımalı eğitim nedeniyle kapandı. İlkokul binası aradan geçen sürede kullanılmayınca harabeye döndü. Okuldan mezun olan Yenikale Köyü sakinleri okul binasının tadilatını yaparak yenilemeye karar verdi. Köyde yaşayanların öncülüğünde sosyal medyada kampanya başlatan Yenikale Köyü sakinleri okuldan mezun yaklaşık 100 kişiye ulaştı ve işe koyuldu.

'OKULUN HARABE HALİ BİZİ ÜZÜYORDU'
Yenikale Köyü Muhtarı Lütfü Sarı, okuldan mezun olanlar olarak binanın çirkin görüntüsünden rahatsız olduklarını ve tadilat için çalışma başlattıklarını belirterek '43 yıl önce ben bu okulundan mezun oldum. Yıllar sonra okulu bu halde görmek bizi üzüyordu. Ustamızın öncülüğünde bizde köylülerimizle el birliği içinde destek vererek çalışıyoruz. Kısa sürede binayı yenileyeceğiz. Sonrasında köy odası veya açılacak kurslar için kullanmayı düşünüyoruz.' dedi. 37 yıl önce okuldan mezun olduğunu anlatan İslam Saruhan ise 'Okulun bu hali bizi çok üzüyordu. Elimizi taşın altına koyduk. Köyümüzün dışında yaşayan insanlarda bize destek verdi. 3 yılda okulu bitiririz diyorduk ama aldığımız desteklerle daha erken sürede okulun tadilatını bitirmiş olacağız.' dedi ve gelecek destekleri beklediklerini belirtti.



VALİLİK BASIN MÜDÜRÜ DE KOLLARI SIVADI
Rize Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vekili Muhammet Kalyoncu'da kendi köyü olan okulun tadilatı için çalışanlar arasında yer alıyor: Tadilatta köy sakinleri ile birlikte çalışan Kalyoncu, harabeye dönen okulun yenilenmesi için kendisinin de hafta sonları çalışanlara katkı verdiğini söyledi.

Diğer köy sakinleri de tadilata yardımcı olmaya çalıştıklarını belirterek mezun oldukları okulun yeniden eski haline dönecek olmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar? Rize'de Çocuk Nüfusu Ne Kadar?

Editör: Haber Merkezi