Emekliye Seyyanen Zam Yapılacak mı? Emekliye Seyyanen Zam Yapılacak mı?

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in doğum günü ve Birleşik Krallık Silahlı Kuvvetler Günü, 05 Temmuz 2017'de Ankara'da verilen resepsiyonla kutlandı.İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore'un ev sahipliğinde, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in doğum günü dolayısıyla elçilikte verilen resepsiyona derneğimizin yönetim kurulu başkanı ve proje koordinatörümüz Yasar Yegen yürütmüş olduğu başarılı projeler nedeniyle davet edilmiştir.



Resepsiyona hükümet adına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Genel Kurmay başkanı Hulusi Akar ve Ankara'da bulunan büyükelçilerin de aralarında bulunduğu çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi ile davetliler katılmıştır.

Derneğimizin yürütmüş olduğu bir çok projenin bu kabulde dile gelmesi ve başkanımız Yasar YEGEN'in davet edilmesi KACED ve projelerinin ne denli kabul gördüğünün de kanıtı olarak düşünülmektedir.

İki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başlayan resepsiyonda konuşan Bakan Şimşek, Türkiye devleti adına Kraliçe 2. Elizabeth'in 88. doğum günün kutladığını belirterek, son yıllarda büyük bir ivme kazanan Türkiye-İngiltere ilişkilerinin, İngiltere Başbakanı tarafından da 'Altın Çağ' kelimeleriyle nitelendiğini söyledi.



Büyükelçi Richard Moore da, Kraliçe 2. Elizabeth'in bu yıl 91 yaşına girdiğini söyledi. 22 yılın ardından tekrar Türkiye'ye görev için döndüğünü söyleyen Moore, 'Türkiye'ye bir milyondan fazla Suriyeli mülteciye ev sahipliği yapma cömertliğinde bulunması nedeniyle teşekkür ederim' dedi. 21 Nisan 1926'da doğan Kraliçe 2. Elizabeth, 1952 yılından bu yana İngiliz kraliyet tahtında bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi