Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi

Etkinliğe Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, RTEÜ Rektörü Hüseyin Kahraman, daire amirleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, trafiğin düzenlenmesinde en büyük sorumluluğun vatandaş ve sürücülere ait olduğunu ifade etti.
Programda konuşma yapan Rize Valisi Erdoğan Bektaş, vatandaşların trafik sorunun çözümüne katkılarını artırdığı zaman sorunun kendiliğinden ortadan kalkacağını belirtti.



Trafik sorunun çözümünde bütün sorumluluğun sanki belediyedeymiş gibi algılandığını ifade eden Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, 'Trafiğin unsurları, araç, yol ve çevre ve insanlardır. Bunlardan sürücü, yaya ve yolculardan ulaşan insan unsurunun trafik kurallarını bir yaşam biçimi olarak kabullenmesi ve bu kurallara uyma alışkanlığı kazandırması, eğitim ve yönetimle gerçekleşebilir' dedi.



Trafik haftası dolayısıyla düzenlenen resim yarışmasında birinci olan öğrencilere hediyesini Başkan Kasap takdim etti
Konuşmaların ardından Rize'de doğuştan yürüme engelli olan Kübra Bal'a yardımcı olan şoför Aslan Uzunoğlu'nın yılın şoförü seçildiği bildirildi. Uzunoğlu'na ödülünü Vali Erdoğan Bektaş ile Kübra Bal birlikte verdi.
Program öğrencilerin trafik kurallarına uyulmasına dikkat çekmek için hazırladıkları tiyatrolarla devam etti. Program sonunda öğrencilerin yaptıkları resimler ve trafik kurallarının anlatılmasıyla ilgili maketlerin sergisi gezildi.

Editör: Haber Merkezi