Spor Toto Süper Lig'de zor günler geçiren ve son 7 maçta galibiyet çıkartamayan Çaykur Rizespor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Balıkesirspor Baltok'u konuk edecek.

İki maçlı eleme sistemi ile oynanacak olan 5'inci turda ilk maç 4 Aralık Salı günü saat 20:30'da Çaykur Didi Stadyumu'nda oynanacak. Bu maçın rövanşında ise iki ekip 18 Aralık Salı günü Balıkesir'de karşı karşıya gelecek.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Çaykur Rizespor, 3'üncü turda Tarsus İdman Yurdu'nu, 4'üncü turda ise Sarıyer'i mağlup ederek 5'inci tura yükseldi. Konuk ekip Balıkesirspor Baltok da sırasıyla Amed Sportif ve Pendikspor'u saf dışı bırakarak 5'inci turda yeşil mavililerin rakibi oldu.

Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Biletleri Satışa Çıktı Çaykur Rizespor-MKE Ankaragücü Maçının Biletleri Satışa Çıktı

İki takım arasında oynanacak olan müsabakayı Bahattin Şimşek yönetecek.

BURUK: KUPAYI ÖNEMSİYORUZ

Geçtiğimiz sezon Akhisarspor ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Çaykur Rizespor teknik direktörü Okan Buruk, bu sezonda kupaya önem verdiklerini belirterek, 'Kupa maçları oynamayan oyuncular için bir fırsat olabiliyor. Fazla süre alamayan oyuncularımızı oynatabiliyoruz.Farklı iki 11 çıkartabiliyoruz. Kupa'da kazanılan her maçın kulübümüze getirdiği maddi destekte var. Kulübümüzün kasasına girecek her kuruş bizim için çok önemlidir. Bu nedenle biz takım olarak kupayı önemsiyoruz.' diye konuştu.

7'NCİ RANDEVU

Çaykur Rizespor ile Balıkesirspor Baltok salı günü 7'inci kez birbirlerine rakip olacaklar. 1974/1975 sezonunda başlıyan rekabette Çaykur Rizespor 1, Balıkesirspor Baltok ise 2 maçta sahadan galip ayrıldı. 3 maçta takımlar birbirlerine üstünlük kuramadı ve berabere kaldı.

Çaykur Rizespor, Balıkesirspor Baltok'a karşı kazandığı tek galibiyeti geçtiğimiz sezon Spor Toto 1'inci Lig'de elde etti. 2017/2018 sezonunu Spor Toto 1'inci Lig şampiyonu olarak tamamlayan yeşil mavililer, geçtiğimiz yıl sahasında konuk ettiği Balıkesirspor Baltok'u 3-0'lık skorla mağlup etti

Editör: Haber Merkezi