Fakıbaba: Kurban fiyatları geçen seneyi geçmeyecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı'nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi

Fakıbaba, Tekirdağ Valiliği ziyaretinde yaptığı açıklamada, yıllardan sonra ilk defa Trakya'ya geldiğini kaydederek, memur olarak ilk görev yerinin Edirne-Enez olduğunu, 1977'de sağlık ocağına tayin edildiğini aktardı.

Trakya'yı çok sevdiğini, buranın insanını çok beğendiğini dile getiren Fakıbaba, bakan olarak ilk gezisini buraya yapmaktan büyük gurur duyduğunu anlatı.Fakıbaba, 'Trakya, insanıyla, toprağıyla, sıcaklığıyla mükemmel bir yer. Dünyanın en önemli tüketici merkezlerinden olan İstanbul'a çok yakın. Trakya'nın toprağının, çiftçisinin, üreticisinin ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum.' diye konuştu.

Kurbanlık ithalatı ve et fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı: 'Arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 11-12 gün oldu emin olun sabah-akşam demeden gece-gündüz çalışıyoruz. Buradaki amacımız; hem üreticimizi hem esnafımızı hem tüketicimizi korumaktır. Onları en iyi şekilde, elimizden geldiğince mutlu etmek çabası içerisindeyiz. Amacımız budur. Çalışmalarımızı yaptık, bayramı rahat geçireceğimize inanıyoruz. Bayram sonrası için çalışmalarımız var.'

'HERKES RAHAT OLSUN'

Tüfekçi'nin Atama Kararı Resmi Gazete'de Tüfekçi'nin Atama Kararı Resmi Gazete'de

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, günlük olaylarla değil de geleceğe yönelik çalıştıklarını, hayvan ithalatının, sebze ve meyve ithalatının ne zaman biteceği gibi sorunların daha önemli olduğunu vurguladı.

Günlük sorunlara çalıştıkları kadar geleceğe yönelik de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Fakıbaba, 'Üreticimiz de esnafımız da hayvan yetiştiricimiz de ithalat yapan arkadaşlar da rahat olsunlar. Amacımız sadece Allah rızası için halkımızı mutlu etmektir.' dedi. Fakıbaba, kurbanlık fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine, geçen sene kurban fiyatlarının ne kadar olduğunu sordu. Çevredekilerin, 'Küçükbaşlar 900 TL ile bin 200 TL arası' demesi üzerine Fakıbaba, 'Bu sene onun üzerinde olacağını düşünmüyorum.' diye konuştu.

'İSRAFI MUTLAKA ÖNLEMELİYİZ'

Fakıbaba, 'yemeklerdeki porsiyonların küçültülmesi ve kalan gıdaların dağıtılması'na ilişkin bir söylemi olduğunun hatırlatılması üzerine, israfa karşı olduğunu, israf edenin iflas edeceğini bildirdi. 'Mutlaka ve mutlaka ülke olarak israfın karşısında olmalıyız' diyen Fakıbaba, kişilerin yemek yerken 1,5 porsiyon da yiyebileceğini, buna karışmadığını kaydederek, ancak özellikle restoranlarda porsiyonların çok büyük olduğunu, buralarda yarım porsiyonlarla başlanabileceğini anlattı.

Editör: Haber Merkezi