Birben, 'Yöremizde kimyasal gübrenin kalkmasını istiyoruz. Kimyasal gübre sadece çayın kalitesini düşürmüyor. Deredeki alabalığın, daldaki armudun kalitesini de düşürüyor. Bütün sebze meyvenin kalitesini de düşürüyor.' Dedi.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

KİMYASAL GÜBREYE KARŞIYIZ
Birben, 'Yöremizde kimyasal gübrenin kalkmasını istiyoruz. Kimyasal gübre sadece çayın kalitesini düşürmüyor. Deredeki alabalığın kalitesini de düşürüyor. Armudun kalitesini de düşürüyor. Bütün sebze meyvenin kalitesini de düşürüyor.Organik gübreye geçişte oluşan değer kaybının nasıl üreticiye yansıtılmayacağını biz yıllardır milli ürün kapsamı ve çay kanunu projelerimizle anlatıyoruz. Ürün kaybını devlet karşılayacak. Kaç sene üreticinin zararını karşılaması gerekiyorsa devlet o süre zarfında bu kararı karşılayacak çünkü topraklarımız artık taşlaşmış vaziyette ilimizde yaşanan sellerin bile ana nedenini bu gübre oluşturuyor. Kanser vakalarının artmasında ki nedenlerin başında da bu kimyasal gübre olayı geliyor.' dedi.

BİRLİK OLUP MEVSİMLİK İŞÇİ SORUNLARINI ÇÖZELİM
Birben, 'Çaykur'da mağduriyeti bulunan mevsimlik işçi kardeşlerimiz var. Çaykur'un varlık fonuna aktarılması ile biz Rize'deki siyasiler ve stklar bu işçi kardeşlerimizin hakkını daha yerinde savunabileceğiz inancındayım. Bu kardeşlerimizin mevzuattan oluşan eksiklikler nedeni ile mağduriyeti büyüktür. Çaykur'da çalıştıkları sürenin haricinde diğer zamanlarında işkur da bile kuraya giremiyorlar. Umut ediyoruz ki bu varlık fonu ile mevsimlik işçilerin sorunları çözülür. Biz diyoruz ki STK'lar bir araya gelelim elimizi masaya vuralım. Çayımızın arkasında duralım, Çayı Milli Ürün Kapsamına sokalım, çay kanunu nu çıkartalım ve mevsimlik işçi kardeşlerimizin sorunlarını çözelim. Kimyasal gübreyi bitirelim'

Editör: Haber Merkezi