Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek Rize’de Çocuklar Şenlikte Eğlenecek

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Rize Başkanı Recep Taylan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ı ziyaret etti.

Ziyarette yapılan tanışma sonrasında; MÜSİAD Başkanı Recep Taylan, geçtiğimiz hafta Tekirdağ'da Maliye Politikaları ve Vergi Mevzuatı konularında yapılan toplantıda Rize'nin sorunları ve çözüm önerilerini içeren raporu Maliye Bakanı Naci Ağbal sunmuştu. Başkan Taylan, sunulan raporun içerisinde öncelikli olarak gördüğü Çay'da KDV'nin %8 den %1 e indirilmesi ve Rize'nin teşvikte 6'ıncı sırada yer alması gibi çeşitli konularda Rize Valisi Erdoğan Bektaş'a detaylı bilgiler verdi ve Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın önümüzdeki günlerde Rize'de bakanlığın ilgi ve sorumluluk alanlarıyla ilgili şehrimizin sorunlarının konuşulacağı MÜSİAD öncülüğünde program yapmayı planladıklarını söyledi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek 'Bugün artık bilinmektedir ki, kaynaklara sahip olan işletmeler değil, bu kaynakları iyi değerlendirebilen, verimli kullanan ve ortaklık ruhu içerisinde hareket edebilenler öne çıkmakta ve varlıklarını uzun süre sürdürebilmektedir. MÜSİAD bu anlamda üyelerini bir araya getirerek Rize'de örnek alınacak ortak birçok yatırım gerçekleştirdi. Rize'nin gelişmekte olan sektörü Turizm alanında da MÜSİAD'lı iş adamlarının ortak yatırımını bekliyoruz.' dedi.

Ayrıca Vali Bektaş, Rize'deki iş adamlarımız batıyla rekabet etme yerine doğuya yönelerek oradaki ticaretlerini geliştirmeleri gerektiğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi