Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan MÜSİAD Rize Başkanı Mahmut Dabak; 'Aziz milletimiz birlik beraberlik içinde, milleti için, ülkesi için kenetlenerek, milli iradeyi, demokrasiyi yok sayan darbe girişimini bertaraf etmiş, devletine sahip çıkmıştır.

Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek? Oy Kullanmayanlar Ne Kadar Ceza Ödeyecek?

Günlerdir çocuğu ile genci ile ihtiyarı ile kadını erkeği ile demokrasi nöbeti tutmuş, tutmaya da devam edecektir. Bu aziz Vatan için gözünü kırpmamıştır. Şehitlerimizin kanının rengini taşıyan, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü simgeleyen Türk bayrağımızın altında kenetlenen ülkesine canı pahasına sahip çıkan vatandaşlarımızın dünyaya verdiği mesaj tarihe altın harflerle yazılacaktır.

Ülkemizin demokratikleşme adına damarları sonuna kadar açılmıştır. Bir kez daha söylüyoruz ki, MÜSİAD olarak; demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan vatandaşlarımızın ve ülkemizin yanındayız ve Allah katına çıkacağımız son güne kadar yanında olmaya ve ülkemize sahip çıkmaya devam edeceğiz.

MÜSİAD Rize üyeleri olarak; Dış mihrakların oyunlarına, hainlerin sinsice planlarına rağmen bizler bu yoldaki çalışmalarımızdan ödün vermeden 'ÜRETMEYE ve DİRENMEYE DEVAM EDECEĞIZ' sonucunda ülkemizde refahın, gelişmenin ve huzurun, yalnızca pozitif istikrarı yakalayabilmiş demokrasi ile bütünleşmiş ortamlarda yeşerip büyüyeceğine inanıyoruz.

Hükümetimizin kararlı ve sabırlı duruşunu, risk alma cesaretini ve dirayetini takdirle karşılıyor ve sonuna kadar doğru buluyor ve destekliyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen partilerin aziz meclisimizin çatısı altında birleşerek gösterdiği demokratik tavrı ve ülkemizin geleceği için ilk kez ortak bir metne imza atmasını takdirle karşılıyoruz.

Ülkemizi kaosa sürükleyecek bu darbe girişimi karşısında canı pahasına dik duran necip milletimize, sivil toplum kuruluşlarına, halkı doğru bilgilendirerek büyük faciaları önleyen medya kuruluşlarına teşekkürü borç biliyoruz.

Herkes bilmelidir ki ülkemizin huzur ve istikrarını hedef alan her türlü eylem toplumumuzun daha çok kenetlenmesine vesile olmaktadır. Türkiye güçlü bir ülkedir. Kimsenin de birlik ve beraberlik içinde kenetlenmiş insanlarla dolu ülkeyi yıkmaya gücü yetmeyecektir.

Gün, demokrasi ve milli iradeye sahip çıkma günüdür. Gün, birlik olma; bu birlik ve beraberliği tüm dünyaya gösterme günüdür. Gün 'ÜRETMEYE ve DİRENMEYE DEVAM ETME GÜNÜDÜR' ülke ekonomisini güç birliği içinde ileri seviyeye taşıma günüdür.

Hafta başında ekonominin alt üst olacağı şeklinde propaganda yapıldı. Bugün itibariyle finansman sistemimizin tıkır tıkır çalıştığını görüyoruz. Merkez Bankası her türlü tedbiri almak için hazırda bekliyor. Hayat normale dönmektedir, piyasanın verdiği mesaj budur.

Bizler, MÜSİAD Rize üyesi işadamları olarak ülkemize ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarımıza olan borcumuzu daha çok çalışarak, yatırımlarımıza hız vererek, ülkemizin refah seviyesini üst noktalara taşıyarak ödeyeceğimize söz veriyoruz.

Bu milletin, bir daha bu karanlık geceleri görmemesi için 'ÜRETMEYE VE DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ' Allah yar ve yardımcımız olsun' dedi.


Editör: Haber Merkezi