Güneysu Ahmet Erdoğan İmam hatip lisesi konferans salonunda yapılan AK Parti Güneysu 6. olağan kongre'de mevcut başkan Mehmet Akif Karslı tek liste ile girdiği seçimi kazanarak yeniden başkan seçildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen kongreye Gençlik ve spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti Rize İl başkanı Muhammed Avcı, genel merkez koordinatör milletvekili Polat Türkmen, Rize Milletvekili Hikmet Ayar, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından başkanlık divanı seçimi yapıldı. Gündemin okunmasının ardından, Yönetim Kurulu faaliyet raporu ve gelir-gider hesap raporu okundu ve raporlar ayrı ayrı oylandı.

Açılış ve divanın kurulmasıyla başlayan kongre, mevcut başkan ve aday Mehmet Akif Karslı'nın konuşmasıyla devam etti. Karslı konuşmasında Güneysu'da sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade ederek; '2019 seçimleri için bugünden itibaren startı vereceğiz. Partimize yakışır milletimiz için hizmet etmeyi sürdüreceğiz' diye konuştu.

Karslı'nın ardından belediye başkanı Halil Turan, AK Parti Rize milletvekili Hikmet Ayar ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz konuşmalarını yaptı.

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı kongrede yaptığı konuşmada , 'Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu yepyeni bir vizyon var. Bu vizyonu da yaklaşık 3-4 aylık zaman diliminde çeşitli teşkilat toplantılarına katılarak açıkladı. Bizlerde Rize teşkilatı olarak dün itibari ile kongrelerimizi başlatmış bulunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın ortaya koymuş olduğu bu vizyonla birlikte teşkilatlarımızın yenilenmesine, teşkilatlarımızın güç kazanarak yola devam etmesine özellikle gayret ediyoruz. Tabi bizim bir kongre geleneğimiz var. Belki diğer siyasi partilere çok benzemiyor. Biz kongreler öncesinde en geniş çaplı istişarelerimizi tamamlarız ve o istişarelerimizi milletvekillerimizle genel merkezimizle ilçenin önde gelenleriyle paylaşırız ve sonun da da bir arkadaşımızın üzerinde karar ittifakla verdiğimiz andan itibaren mutlaka ve mutlaka teşkilat disiplini devreye girer ve bütün arkadaşlarımızın o belirlenen isim etrafında hep birlikte hareket etmesini arzu ederiz. Bugün inşallah Güneysu'muzun bunu başardığını görüyorum ve bütün Güneysu teşkilatıma bu anlamda teşekkür ediyorum. ' dedi.

TEK YÜREK OLACAĞIZ
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın bak ise yaptığı konuşmada 'Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bu bir bayrak yarışı bizlerde bu bayrağı daha yükseklere taşımak için çalışıyoruz. Ak parti teşkilatları 2019 seçimlerine hazırlanmak üzere çok heyecanlı bir şekilde kongrelerini yapıyor bugünde Rize'de 2. Kongremizi gerçekleştiriyoruz. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte çıta yükseldi. Artık yüzde 50 artı 1 oy gerekiyor onun için bizler çok çalışmak düşüyor. Bunu nasıl yapacağız? Bunu yine tek yürek olarak birlikte yapacağız birbirimiz seveceğiz birbirimize güveneceğiz. Birlikte yürüyeceğiz işte cumhurbaşkanımızın söylediği gibi birlikte tek yürek olarak yürümeye devam edeceğiz. Ve gönüllere hükmedeceğiz. Bizler de Rize teşkilatı olarak çalışma ya devam edeceğiz ve yeni rekorlara koşmaya devam edeceğiz. Bunu yaparken de il başkanımızla milletvekillerimizle ilçe başkanlarımızla belediye başkanlarımızla ve tüm teşkilatımızla birlikte kucaklaşacağız tek yürek olup çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

TEŞKİLAT; SEVGİ KARDEŞLİK TEK YÜREK
Milletin desteğiyle birlikte Ak Parti'nin bütün seçimlerden birinci çıktığını belirten Bak, 'Sayın Cumhurbaşkanımız şunu söylüyor. 'Ben bu teşkilatımla yürüyorum. Bu teşkilatıma çok güveniyorum.' Ona soruyorlar. Bu kadar yoğun seçim süreci geçiriyorsunuz hiç yorulmuyor musunuz? 'Ben nasıl yorulurum? Teşkilatım, kadın kollarım, gençlik kollarım, bütün delegelerim herkes gece gündüz çalışıyor. Onların çalışması bana güç veriyor, ben bütün gücümü teşkilattan alıyorum.' diyor. İşte teşkilat demek bu. Teşkilat, sevgi, kardeşlik, tek yürek olmak, disiplin demek. İşte biz bütün bunları yaptığımız için 15 yıldır AK Parti iktidar oluyor.' ifadesini kullandı.

DÜNYA SANA DÜŞMAN OLSADA GÜNEYSU SENDEN YANADIR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın arkasında yürümeye ve bu ülkeye hizmet vermeye devam edeceklerini belirten Bak, şunları kaydetti: 'Kim ne derse desin, kim hangi oyunu yaparsa yapsın dış güçler, iç güçler, terör örgütleri kim olursa olsun hepsi beraber gelsinler bize millet yeter diyor sayın Cumhurbaşkanımız. Onunla birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bakın yeni oyunlar kurmaya çalışıyorlar. Bunları yenmenin tek yolu birlikte olmak, tek yürek olmak, birlikte yürümeye devam etmek, birbirimizi daha fazla sevmek, birbirimize daha fazla güvenmek. Biz birlikte güçlü Türkiye'yiz. Biz büyüyen, gelişen Türkiye istiyoruz. Biz ayağa kalkan ve asla diz çökmeyen bir ülke istiyoruz. Biz Recep Tayyip Erdoğan ile yürümeye devam edeceğiz. Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır. Dünya sana düşman olsa da Güneysu senden yanadır, Rize senden yanadır, Türkiye senden yanadır, Allah bizden yanadır. Durmak yok yola devam.'

YENİ YÖNETİM KURULU LİSETESİ
AK Parti Güneysu İlçesi Yönetim Kurulu Listesi şu isimlerden oluştu: Mehmet Akif Karslı, Ahmet Koçali, Seyfullah Demirkan, Ömer Zeki Bıyık, Şerife Hekim, Ahmet Erdoğan, Cavit Ak,Bilal Aslan, Ahmet Fırat, Mustafa Kalender, Zeynep Erkan, Musa Kalender, Davut Torpil, Mustafa Hanedar, Melek Kayış.
Yedeklerde ise Fahrettin Yılmaz, Mehmet Yanık, Mehmet Sancaktuttan, Şeref Çelik, Vedat Hızır, Zafer Kar, Ahmet Öksüzömer, Nilüfer Karaosmanoğlu.



Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi Göçükte Kayatını Kaybeden İşçi Rize’de Defnedildi

Editör: Haber Merkezi