Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından ülke genelinde başlatılan 'Memur-Sen'e Davet Tercih Evet' buluşması Rize'de gerçekleştirildi. Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulunda gerçekleştirilen programa Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta ve konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Rize’de Engelli Bireyler Sosyalleşiyor Rize’de Engelli Bireyler Sosyalleşiyor

'EVET' DEMEK MECBURİYETİNDEYİZ
Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, yaptığı konuşmada, 16 Nisan'da hep beraber 'evet' diyeceklerini belirterek, ' Batının sömürüsüne, batının emperyalizmine, vahşi kapitalizmin, vahşi sosyalizmin her türlü tavsiyesine hayır demek için, insanca yaşamak ve dünyada adil bir düzen kurmak için 16 Nisan'da hep beraber 'evet' demek mecburiyetindeyiz' dedi.

BİZİ BATI HAYRANLIĞIYLA HELAK ETMEK İSTİYORLAR
Bu milletin kendi özgürlüğüyle hareket edip, kendisi için geleceğine 16 Nisan'da karar vereceğini söyleyen Bayraktutar, şöyle devam etti: 'Bunu çok iyi bilen batılılar, İslam dünyasında akan bu kanı Türkiye'nin müdahalesiyle durduracağını bildikleri için, Orta Doğu'daki yer altı kaynaklarının tekrar bu emperyalist güçlerin eline geçmemesi için Türkiye'nin müdahalesinden kurtulmak için dün Irak ve Afganistan, bugün Suriye, yarın ise Türkiye. Buna müsaade etmememiz için hep beraber hareket etmek mecburiyetindeyiz. Özgür irademizi hep beraber kullanmak mecburiyetindeyiz. Yoksa bize istemediğimiz şeyleri yapmak zorunda bırakacaklar. Çocuklarımızı inandığımız ve ibadet ettiğimiz camilere götürmemize izin vermeyecekler. Kız çocuklarımızı kendi ekonomik gücümüzle yaptığımız üniversitelere de sokmayacaklar. Bizi batı hayranlığıyla, medeniyet diye adlandırdıkları bu hayat içerisinde bizi helak edip gidecekler' diye konuştu.
Bayraktutar, daha iyi bir yaşam kalitesi içerisinde olmak için, bu ülkenin tekrar kaos günlerine döndürülmemesi için kendi kararımızı kendimiz vermemiz gerekiyor. Memur- Sen bütün gayesi ve amacı bu doğrultuda olduğunu söyledi.

16 NİSAN'DA 'EVET' DİYECEĞİZ
Neden 'evet' diyeceklerinin gerekçelerini de anlatan Bayraktutar, şunları kaydetti: 'Bu ülkede yaşayan bütün halkların ve milletlerin beraber yaşamasını sağlayan Anayasasını kendisi yazması için, Çocuklarımızın din eğitimin bir daha engellenmemesi için, camilerimizin bir daha ağır ve saman depoları haline getirmemesi için, bu ülkenin ve bu milletin kendi oylarıyla oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisinin almış olduğu kararları on kişinin ret etmemesi için ve bu milletin idaresiyle tecelli eden bu meclisin bu millet için almış olduğu kararlara engel olunmaması için, bu ülkenin Başbakanlarının Bükreş'de, orada burada kumar oynamaya giden Başbakanlarından kurtarması için, hep beraber 16 Nisan'da 'evet' diyeceğiz. Benim Başbakanım, benim Cumhurbaşkanım batıya kumar oynamaya gitmeyecek. Halkıyla beraber olacak. Derdiyle dertlenecek. Cenazesinde bir fatiha okuyacak, neşeli gününde de sana mutlu bir hayat diliyorum diyecek.'

BİZİM İSTEĞİMİZ YENİ BİR ANAYASA
Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Latif Selvi, Türkiye'de önemli bir konuda inisiyatif almak gerektiğinde Memur-Sen'in en önde olduğunu belirterek, 'Esasında bizim isteğimiz yeni bir anayasanın hazırlanmasıdır. 12 Eylül'ün tortularından kalan, 1961 yılının vesayetinden oluşturulmuş, bölge içerisinde bir takım mekanizmalarla birbirini kontrol ederek, müesses nizamdan haksız şekilde beslenenlerin hegemonyası ile şekillendirilmiş yapılara katlanmak mecburiyetinde değiliz.'diye belirtti.

ADİL VE HERKESÇE KABUL EDİLEBİLİR BİR HAYAT
Selvi, Memur-Sen olarak 16 Nisan'da 'evet' demek için aldığımız karar bu ülkenin geleceği adı altında aldığımız bir inisiyatif olduğunu hatırlatarak, 'Memur-Sen bütün süreçlerde kararlı bir şekilde bu adımı ülkesi ve milleti için her zaman atmıştır. Doğru bulduğumuz her şeyin hayatiyet kazanması için, yeni bir çalışma hayatının dizayn edilebilmesi için, vahşi kapitalizmin bize emanet ettiği çalışma hayatında var olmak istemiyoruz. Adil ve herkesçe kabul edilebilir bir hayatı arzu ediyoruz. Bu alanda çalışanların huzur ve mutlu olduğu bir süreci işletebilmek için çalışma hayatının bütün birimlerinde mücadelemiz hep sürecektir.' değerlendirmesinde bulundu.

EVET DİYECEĞİZ VE UMUDU BÜYÜTECEĞİZ
Memur-Sen Rize İl Başkanı Resul Usta da, 16 Nisan'da kazanımlarımıza yeni kazanımlar eklemek için, istikrar için, huzurumuz için geleceğimiz için, siyaseti dizayn etmeye çalışan vesayetçilerin oyununu bozmak için, güçlü bir Türkiye için 'evet' diyeceklerini belirterek, 'Kardeşliğimizi, birliğimizi terör ve fitne ile hedef alan taşeron örgütleri bitirmek, emperyalist üst akıllarını diz çöktürmek için, Suriye ve Mısır halkı özgür olsun, Kudüs kurtulsun, İslam coğrafyasında işgalciler ve diktatörler eliyle sürdürülen katliamlar son bulması için, referandumda 'Evet diyeceğiz ve umudu büyüteceğiz. Her ne kadar sorunlarımız fazla olsa da umudumuz sorunlarımızdan çok daha fazla. Memur-Sen ailesi olarak tarihe karşı sorumluluğumuzu bir kez daha yerine getireceğiz.' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi