Açılışa katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa'nın sorunlarını, dramını, yoksulluğunu açılan sergide fotoğraflarla gösterdi.

Kaybolan insanlık vicdanı
Metin Külünk'ün Avrupa'da yaşayan gençlerle ortak projesi çerçevesinde 'Avrupa'nın Öteki 100'ü' isimli fotoğraf sergisi, Üsküdar Belediyesi önünde açıldı. Açılışa, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı. Külünk, konuklara fotoğrafları tek tek anlattı. Kaybolan insanlık vicdanının küresel ölçekte kanayan bir yara olduğuna dikkat çekmek istediğini söyleyen Külünk, Köln, Amsterdam, Paris, Brüksel ve Fransa'daki Calais Kampı'ndan çekilen 100 fotoğrafla bilinmeyen Avrupa'yı sergiye taşıdı.

2 Genç Evde Ölü Bulundu 2 Genç Evde Ölü Bulundu

Küresel ölçekte tüm olumsuzluk
Sergiye ilişkin düşüncelerini dile getiren Metin Külünk, birileri tarafından ölçüsüzce ve sorgusuz şekilde kutsanan Batı medeniyeti olgusunun sadece bir yüzünü, yani gösterdiği yüzünü bildiklerini ifade etti. Külünk, bu nedenle sergiye 'Avrupa'nın Öteki 100'ü' ismini verdiklerini belirtti. Külünk, 'Küresel ölçekte tüm olumsuzluk, kötülük ve çirkinlikler doğuya, güneye ait olurken, iyilik ve güzellikler hep batıya ait ya da batı isterse güzel oluyor. Sadece şunu hedefledik; batıda iyi şeyler kadar kötü şeyler de var. Oradaki insanların da dramları, açlıkları, yoksullukları, evsizlikleri, adi suçları var. İngiltere'de itfaiyenin yaptığı bir terör tatbikatında rol icabı bomba patlatan bir kişiye 'Allah-u Ekber' diye slogan attıran zihniyet ve akıl merkezlerine işaret etmek istedik.'

Gençlerimiz Avrupa'yı yeniden inşa edecek
Avrupa 3. Nesil Platformu Genel Başkanı Ömer Faruk Özkan'da açılışta yaptığı konuşmada, başta Almanya olmak üzere Belçika, Hollanda, Fransa, Avusturya, İsviçre ve İsveç'ten gelen vatandaşlara ve programa teşrif eden AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk'e teşekkür etti. Özkan amaçlarını, Avrupa'da doğup büyüyen üçüncü neslin, dilini, dinini, tarihini unutmadan ve yaşadığı toplumun da değerlerini ve dilini çok iyi derecede bilip o topluma fayda sağlamak şeklinde sıraladı. Türk gençlerin azınlık psikolojisinden uzak şekilde kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Özkan, aynı zamanda 'Avrupa'yı yeniden inşa edecek olan gençlerimiz ile güçlü yarınlara koşmak, Avrupa'daki üçüncü neslin fark edilmesini sağlamak ve gençlerimize özgüven aşılamak istiyoruz.' dedi.

Konuşmaların ardından serginin açılışı yapıldı. Külünk, beraberindekilerle birlikte sergiyi gezerek davetlilere fotoğraflar hakkında bilgi verdi.


Editör: Haber Merkezi