Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak Rize Üreten Kadınların Şehri Olacak

ÇAYKUR'un Rize, Trabzon, Artvin ve Giresun'daki tesislerinde işe alınacak 1500 mevsimlik işçi için kura çekimleri başladı. 19 bin 703 kişinin başvurduğu ve bin 70 kişinin işe alınacağı Rize'deki fabrikalar için Spor Salonunda yapılan kura çekiminde ismi çıkanlar sevinç yaşadı, kazanamayanlardan bazıları da, işi olanların da kuraya katılmasına tepki göstererek salondan ayrıldı.

Çaykur'un Rize'deki fabrikalarında işe alınacak olan 1070 kişi için başvuruda bulunan 19 bin 703 kişi arasında kura çekimi Yenişehir Spor Salonu'nda yapıldı. Rize 1'inci Noteri Hakan Çoğalan'ın gözetiminde yapılan kura çekimini Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Yusuf Ziya Alim ve Turgay Turna ile yaklaşık bin kişi takip etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı kura çekimi, her işçi için verilen numaraların yazılı olduğu plakaların torbaya atılması ile başladı. Kura çekimi sırasında bir ara arka arkaya 2 binli rakamların çıkması tepkilere neden oldu. 'Torbayı karıştır' uyarıları üzerine karıştırılan torbadan numara çekimine devam edildi.

KURADAN ÇIKTI, ARKADAŞINI ARADI; HADİ İYİSİN, BİR KAVURMA YEDİRİRİM SENİ

Salonda bulunanlar kura çekimini heyecanla izledi. Kurada numarasının çıktığını yerel televizyonların canlı yayını ile öğrenen ve salona gelen Samet Beşiktepe, numarasını doğrulattıktan sonra sevinç yaşadı. Bir arkadaşını telefonla arayan Beşiktepe, 'Hadi iyisin, bir kavurma yediririm seni' dedi ve işe girdiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Torbadan ikinci çekimde numarası çıkan Harun Bursa'da, 'Annem çok dua etmişti, duası kabul oldu. İşsizdim ve kazandığım için çok mutluyum' dedi.

İşe giremeyen bazı kişiler, işi olanlarında kuraya katılmasına tepki göstererek salondan ayrıldı. Çaykur Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, kuraların noter huzurunda ve yerel televizyonların canlı yayını ile çekildiğini belirterek, işe gireceklerin 4 ay süreyle mevsimlik işçi olarak fabrikalarda çalışacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi