İMEF Genel Başkanı Süleyman Basa, 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala milletvekili aday adaylarına sosyal medya uyarısı yaptı. İnternet Medya Bilişim Federasyonu Başkanı Süleyman Basa, yaptığı açıklamada milletvekili aday adaylarının sosyal medya hesaplarına çok dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti.

İMEF Genel Başkanı Süleyman Basa, milletvekili aday adaylarına sosyal medya uyarısı ile ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.'Partiler aday adaylarını sosyal medyada takibe aldı. Aday Adayları sosyal medya hesaplarına çok dikkat etmeli Ülkemiz çok önemli bir seçime giriyor.Zaman çok kısa, öyle uzun uzun aday belirleme süreçlerine, detaylı adayların teşkilatlarla buluşmalarına, Ayrıntılı aday araştırmalarına, Her şehirde, mahallede yapılan anketlere, Her yerde meydan mitinglerine, Zaman yok… Ama en uygun adayı belirlemek, en fazla kişiye ulaşmak, en doğru propagandayı yapmak da lazım. O zaman kısa sürede size sonuç getirecek bir araç bulunmalı , sosyal medya bu iş için en önemli enstrüman. Neden mi; Zira sosyal medyayı biz Türkler çok sevdik. Sadece sevmekle kalmadık aynı zamanda yakından takip ediyoruz. Dünyada internet kullananların yüzde 50'sini bir sosyal medya hesabı varken, bizde yüzde 87 yani sosyal medya kullanımında lider ülkeyiz. Japonlar günde 20 dakikasını sosyal medyada harcarken biz 180 dakikamızı harcıyoruz. Yani çok büyük çoğunluğumuz sosyal medyayı aktif olarak izliyor ve kullanıyor. Yani Türkiye'de siyaset yapacaksanız sosyal medyayı çok iyi kullanmalısınız. Hal böyleyken artık partiler, adayları verdikleri dosya ve öz geçmişlerinin yanında sosyal medyada takibe almış durumda.

Adayının kaç takipçisi var

14 Yaşındaki Çocuk Her Yerde Aranıyor 14 Yaşındaki Çocuk Her Yerde Aranıyor

Adayın kimlerle arkadaş, sosyal çevresi nasıl,kaç takipçisi var, alışkanlıkları nelerdir, yazım dili nasıl, geçmişte partimizle ilgili neler yapmış, bize bağlılığı nasıl gibi soruların cevabını sosyal medyadan almak daha kolay oluyor. Yani aday adaylarına tavsiyem sosyal medya hesaplarını iyi kontrol etsinler. Bazen bir paylaşım, bir beğeni, bir retweet adaylıklarını ellerinden alabilir. Bu dar zaman diliminde seçim ve tanıtım çalışmalarına'da sosyal medya'ya çok iş düşecek.'

Editör: Haber Merkezi