Milletvekili Ganire Paşayeva ve beraberindeki heyet Vali Ersin Yazıcı'yı ziyaret etti.

TARİHİ VE KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ BULUNMAKTADIR
Azerbaycan Milletvekili Doç. Dr. Ganire Paşayeva'yı Çay'ın Başkenti Rize'de ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade eden Vali Ersin Yazıcı, 'Azerbaycan ile tarihi ve kültürel bağlarımız bulunmaktadır. Azerbaycan ve Türkiye iki devlet tek millettir. Kardeşlerimizi Rize'de ağırlamaktan büyük onur ve mutluluk duyuyoruz 'dedi.

Fabrika Servisi Devrildi: 7 Yaralı Fabrika Servisi Devrildi: 7 Yaralı

RİZE ÇOK GÜZEL BİR ŞEHRİMİZ
Azerbaycan Milletvekili Doç Dr. Ganire Paşayeva ise, kendisine gösterilen yakın ilgiden dolayı çok memnun olduğunu belirterek, 'Rize çok güzel bir şehrimiz. Bu ziyaretlerle amacımız, dost ve kardeş iki ülke Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişikleri daha da geliştirmektir. Siz değerli Valimizi Azerbaycan'da görmekten büyük bir onur ve şeref duyarız' dedi.

BÖLGELERİMİZ ARASINDA İŞBİRLİĞİ ARTMALI
Rize'nin her yönüyle güzel bir memleket olduğunu ve Rize'de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, 'Azerbaycan ile Türkiye ilişkilerinin artması çok güzel bir durum. En güzeli bölgelerimiz arasında da işbirliğimizin artması. Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın birçok bölgeleri Kardeş Şehirler oldu. Çok güzel işbirliği yapıldı ve ilişkiler daha da güzel oldu. İnsanlarımız iki ülkeye geldi, gitti ve birbirlerini daha da güzel tanıdı. İnşallah Rize'yi de Azerbaycan'ın güzel bölgelerinden biri ile kardeşleştirmemiz mutlaka gereklidir. Rize ile daha sık işbirliği yapabiliriz' diye konuştu.

BİR MİLLETİN EVLATLARIYIZ
Azerbaycan Milletvekili Paşayeva, ziyarette acılarının ortak ve üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek, Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarının bir milletin evlatları olduğunu söyledi.

BİZLER DE AYNI ACILARI PAYLAŞIYORUZ
Türkiye'deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyleyen Paşayeva, 'Türkiye PKK ile mücadele veriyor. Şehit kardeşlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Bizler de aynı acıları yaşıyoruz. Tüm temennimiz Türkiye'nin güçlü olmasıdır. Ben her yerde söylüyorum; Türkiye ne kadar güçlenmiş olursa biz de o kadar güçlenmiş oluruz. Azerbaycan ne kadar güçlenirse, Türkiye'de güçlenmiş olur. İki ülke arasındaki işbirliğini arttırmamız gerekiyor. Bölgemizin geçtiği bu zor günlerde birlik ve beraberliğin önemini daha fazla anlıyoruz. Terörle mücadele konusunda da biz buradaki kardeşlerimizin yanındayız. Allah buradaki vatanımızın insanlarının yardımcısı olsun' dedi.

Editör: Haber Merkezi