Küçükçekmece'de Fabrika Yangını: Faciadan Dönüldü Küçükçekmece'de Fabrika Yangını: Faciadan Dönüldü

Yılbaşı sadece takvimin başlangıcı ve bitişidir. Hesap görmemiz lazım. Bir Müslüman olarak 2017 yılı içinde yaptıklarımızı değerlendirmeliyiz. İçki, kumar veya buna benzer dinimizin yasakladığı biçimde yılbaşını kutlamak dinen caiz değildir.' diye konuştu.

Artan, Milli Piyango başta olmak üzere tüm şans oyunlarının haram olduğunu vurguladı.

YILBAŞINDA KIRMIZI GİYİNMEK CAİZ MİDİR:

Yılbaşında kırmızı giyinmek caiz midir?' sorusuna Artan, 'Giyimler üzerinde herhangi bir şekilde dinimizin koyduğu renkler üzerinde bir rezerv yok. Çocuklara giydirilen renklerin çocukların karakterine tesir ettiği söylenir. Kızlara pembe, kırmızı giydirilir, erkek çocuklara bu renk giydirilmez. Bunların çocukların oluşacak olan karakterlerine tesir edermiş psikologların söyledikleri. Bunun dışında insanların kendisine yakışanı dini kurallar içinde bu çerçevede bir bayanın örtünme şekli, erkeğin nerelerinin kapalı olacağı bellidir. Bunlara uymak şartıyla herhangi bir mahsur yoktur. Ama bunu yılbaşında bir uğura inanarak, böyle şeyler hediye edilmesi ya da yapılması dinen uygun değildir.

DİNDE HOŞ KARŞILANMIYOR

Zaten yılbaşında böyle şeylere de dinin uygun görülmediği şeylere müsaade edilmiyor. Burada niyet çok önemli. Normal zamanlarda bir insan istediği şeyi yapar ama yıl başında sadece bu Hristiyan adetini yerine getirmek için böyle bir şey yapıyorsa bu da hoş karşılanmaz. Normal zamanlarda giyinmenin renklerde bir mahsuru yok. Ama sadece bu adet olarak Hristiyanlarda Avrupa'da var. Yılbaşına mahsus olmak üzere o adeti yerine getirmek için böyle bir şey yapılıyorsa, 'onlara benzemeyin' hadisi vardır peygamberimizin. Onun için hoş karşılanmamıştır.' cevabını verdi.

KAÇAK ELEKTRİKLE ISINAN SUYLA ABDEST ALMAK

'Kaçak elektrikle abdest almak günah mıdır?' şeklindeki soruya Artan şu cevabı verdi: 'Kaçak elektrikle ısınan sudan abdest almak dinen uygun değildir, günahtır. Hırsızlık yapıyorsun o zaman günaha giriyorsun. Abdest ayrı bir şey hırsızlık ayrı bir şey. Kaçak elektrikle alınan bir şey hırsızlık yapılan bir şeyle abdest alma gibidir.'

Editör: Haber Merkezi