Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 36 Büyük Kurultayı öncesinde başlayan Rize ilçe kongreleri süreci tamamlandı. Kongre süreçlerinin Mayıs ve Haziran ayındaki üye kayıtlarının güncellenmesi, mahalle temsilcileri ve kayıtlarının güncellenmesiyle başladığını anlatan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, tamamlanan ilçe seçimleri öncesinde köy ve mahallelerdeki üyelerin katılımıyla kongre delegelerinin belirlendiğini kaydetti.

İlçe Kongreleri süreçlerinin herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan tamamlandığını, İl örgütü olarak ilçelere herhangi bir müdahalede bulunulmadığını anlatan Rakıcı, 'Bütün ilçe kongrelerinde dile getirdiğimiz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi, CHP olarak maalesef muhalefetteki son kongrelerimizi yaşıyoruz. Ülke genelindeki CHP teşkilatlarında olduğu gibi Rize'den de başlattığımız iktidar yürüyüşünü, tamamlanan ilçe kongrelerimizin ardından İl Kongremizle sürdürerek, Ankara'ya, 36. Büyük Kurultayımızla iktidar yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bu kutlu yürüyüşün sonunda ülkemiz ve cumhuriyetimizin yeniden kırmızıçizgilerine kavuşturularak, halkımızın, çalışan emekçilerimizin, köylü ve esnaflarımızın, emeklilerimiz ve gençlerimizin iktidarını kuracağız. Yeniden Kuvayi Milliye Ruhuyla, Misak-ı Milli sınırlarımıza sahip çıkarak, öncelikle toplumsal barışı sağlayacağız, yoksulluğu ve yoksulluğu yok edeceğiz' dedi.

Bir önceki dönem, mevcut İl Başkanının, Genel Merkez tarafından görevden alınması sonrası, Rize İl Başkanlığına atanan Mesut Rakıcı, göreve geldikten sonra 7 Haziran seçimleri ve ardından 1 Kasım seçimlerinde görev yaptı.

Daha sonra gerçekleştirilen Rize İl Kongresine tek aday olarak giren Rakıcı, kongreye katılan delegelerin tamamının oylarıyla İl Başkanı seçilirken, aynı süreçte bir de Anayasa Referandumu süreci yaşadı.

Geride kalan 2 yıllık süreçte Rize'de ilk kez bir Yaş Çay Çalıştayı düzenlediklerini, Üye kayıtları ve sandık görevlilerinin tamamını yenilediklerini kaydeden Rakıcı, 'Bunun yanında Rize ve ilçelerinde çeşitli etkinlikler, toplantı ve yürüyüşler düzenledik. Genel Başkanımızın başlattığı bütün çalışmalarda örgüt olarak ön saflarda yer aldık. Rize'nin sorunları ve çözüm önerilerine, ülke gündemindeki olaylara ilişkin çeşitli raporlar oluşturarak çözüm önerileri sunduk. Rize'de yeniden bir örgütlenme çalışması başlattık. Bu amaçla özellikle İl Örgütümüze yeni bir bina arayışına girerek, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kollarımızı bir araya getireceğimiz bir İl Merkezi oluşturma çalışmamızı tamamlıyoruz' diye konuştu.

1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

CHP Rize İl Kongresinin, 24 Aralık Pazar günü saat:13.00'da Tek Gıda-İş Sendikası Salonunda yapılacağını kaydeden Rakıcı, 'Kongremizden önce yeni oluşturduğumuz İl Merkezimizin açılışını yapacağız. Sendika binasının 3.katındaki İl Merkezimizde İl Başkanlığımızın yanında, Merkez İlçe Başkanlığımız, İl ve Merkez İlçe Sekreterlikleri, Disiplin Kurulu, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlıkları, Seçim Koordinasyon Merkezi ve Toplantı Salonumuz hep bir arada olacak. Böylece daha örgütlü ve verimli çalışmalar gerçekleştirilebilecek' dedi.

İl Başkanlığı için İl Yönetim Kurulu ve İlçe Örgütleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda yeniden aday olacağını kaydeden Mesut Rakıcı, 'Ancak bizim mevki makam konusunda herhangi bir takıntımız yok. Bizler Ulusal Kurtuluş mücadelesiyle başlayan Çağdaş, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet devam etmesi yolunda hiç durmadan yürüyenler olarak her koşulda CHP'nin her kademesinde görev almaya hazırız. Birlikte yola çıktığımız, omuz omuza yürüdüğümüz bütün arkadaşlarımızla, bu kutlu davanın mücadelesini sürdüreceğiz' şeklinde açıklamalarını sürdürdü.

Editör: Haber Merkezi