Spor Toto Süper Lig'in 16'ncı haftasında sahasında Aytemiz Alanyaspor ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da hazırlıklar başladı.

Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Mehmet Cengiz Tesisleri'nde yapılan antreman öncesi yeşil mavililerin Kosovalı forvet oyuncusu Vedat Muriç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray maçında alınan bir puanın kendileri adına değerli olduğuna değinen Muriç, '2-2'den sonra çok net pozisyonlarımız da vardı.

Bunları değerlendirebilsek oradan tarih yazıp 3 puanlar dönebilirdik. Galatasaray maçında alınan 1 puanı, bu hafta kendi saha ve seyircimiz önünde Alanyaspor'u yenerek değerli hale getireceğiz.Son maçlarda üst üste berabere kaldığımız maçlar var. Takım adına eşik atlama maçlarını koparamadık. Sivas, Ankaragücü ve Galatasaray maçlarında daha önce patlama yapıp, o eşiği atlasaydık belki de bu hafta farklı şeyleri konuşuyor olacaktır ama o eşiği atlayamadık. Biz yine de önümüzdeki maçlar için sıkı bir şekilde çalışıyoruz. ' diye konuştu.

'FİNALİNDE ÜSTÜ BİR MAÇ OLACAK'
Önlerinde oynanacak olan Aytemiz Alanyaspor maçının çok kritik olduğunu ifade eden Muriç, karşılaşma hakkında şu ifadeleri kullandı; 'Bu hafta tabir-i caizse finalinde üstü bir maç olacak.

Kendi sahamızda oynayacağız ilk devrenin son maçı olacak.Taraftarlarımız bizi yalnız bırakmasın ve stadyumu doldursunlar. Bizde takım olarak elimizden geldiğinin fazlasını göstererek inşallah 3 puan alacağız.'

'İYİ OYNADIĞIMIZIDÜŞÜNÜYORUM'
Muriç, takım olarak ilk yarının kalan maçlarında ellerinden geleceklerini yapacaklarını belirterek, kalan haftalarla ilgili şu yorumu yaptı:
'İlk yarının sonuna kadar oynayacağımız iki maç var.

RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak? RAMS Başakşehir-Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Onun ardından önümüzde ikinci devrede oynanacak olan bir çok müsabaka olacak. Oynanmayan her maç bizim için puan beklentisidir.

Tabi insan ister istemez takımını son sırada görünce kendini kötü hissedebiliyor.Takım olarak maçlarda iyi oynadığımızı düşünüyorum..Sadece o kırılma anlarını iyi yapamadık. Onları da yaptıktan sonra ikinci devrede daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum'

'FENERBAHÇE SONUÇTA BÜYÜK BİR TAKIM'
Alt sıralarda yer alan takımların arasındaki mücadeleye değinen Muriç, Fenerbahçe'nin bu noktalarda olmasının beklentinin dışında
olduğunu ifade ederek, 'Fenerbahçe'nin bu durumda olması çok nadir görülür.

Sanırım en kötü başlangıçlarını yaptılar. Fenerbahçe sonuçta büyük bir takım. Onların bütçesi ile Anadolu takımlarının bütçesi kıyaslanamaz. Fenerbahçe'yi ayırarak alt sıralardaki diğer takımlara göre oyun olarak daha iyi olduğumuzu düşünüyorum' dedi.

Editör: Haber Merkezi