Rize İl Özel İdarespor, Ağrı Ekibini Ağırlıyor Rize İl Özel İdarespor, Ağrı Ekibini Ağırlıyor

ÇAYKUR Rizespor yeni sezon hazırlıklarını sürdürürken yönetim kurulu ve transfer komiteside takıma katılacak oyuncular için
arayışlarını sürdürüyor.

Kulüp başkanı Hasan Kemal Yardımcı transfer konusunda net konuştu ve 'Gerekirse borca girip oyuncu alırız.' dedi.

Bunun üzerine transferde somut adımlar atmaya hazırlanan yeşil-mavililer rotayı transfer sezonunun başında olduğu gibi yeniden Osmalısporlu Musa Çağıran'a çevirdi. 26 yaşındaki orta saha oyuncusu ile anlaşmaya yakın olan Çaykur Rizespor, oyuncu ile aradaki pürüzleri çözdükten sonra resmi imzayı attıracak.

Futbola Altay altyapısında başlayan Musa Çağıran, 2009-2010 sezonu sonuna kadar Altay'da forma giymeye devam etmek üzere 3 yıllık sözleşme imzalayarak Altay'dan Galatasaray'a transfer oldu. Musa Çağıran 2010-11 sezonundan itibaren Galatasaray forması giymeye başlasa da 2010-11 sezonunun sonuna kadar Konyaspor'a kiralandı. Musa Çağıran, 2011-12 sezonunun yaz transfer döneminin son gününde Galatasaray'ın Sercan Yıldırım transferinde 3 milyon euro + futbolcu uygulamasına gör Bursaspor'a verildi.

Bursaspor'la 4 yıllık anlaşma yapan Musa Çağıran, 2011-12 sezonunda 18 maçta 1 gol kaydetti. Musa, 2012-13 sezonunda ise Süper lig'in 3.haftasında eski takımı Galatasaray'ın ağlarını havalandırmış fakat kısa bir süre sonra da kendi kalesine gol atmıştır. 2013-14 devre arasında kadar Bursaspor ile Süper Lig'de 51 maça çıkan oyuncu, 2 gol attı, 1 kendi kalesine gol attı, 7 asist yaptı, 12 sarı ve 1 kırmızı kart gördü. Türkiye Kupası'nda ise 10 maça çıkan oyuncu 3 asist yaptı. UEFA Avrupa Ligi'nde de 4 maça çıktı. Ertuğrul Sağlam'ın gönderilmesi ve Hikmet Karaman ardından Christhoph Daum'un teknik direktörlüğe getirilmesiyle daha az tercih edildi ve daha çok Alfred N'Diaye, Maurice Edu ve Fernando Belluschi gibi isimlerin arkasında yedek bekledi.

2013-14 devre arası transfer döneminde ise orta saha transferi için uzun zamandan beri arayış içerisinde olan ve Tolunay Kafkas'ın çalıştırdığı Kardemir Karabükspor'a transfer oldu. Musa bir sezon sonra ise Osmanlıspor'un yolunu tuttu. Geçtiğimiz yıl başkent ekibi ile toplamda 28 maça çıkan Musa Çağıran 8 gol attı 3 de asist yaptı.

Editör: Haber Merkezi