Artvin'in Hopa ilçesinde bir yıl önce sel sularına kapılarak kaybolan 4 yaşındaki Talha Su'nun babası Erkan Su, oğlunu arama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Hopa ilçesinde 24 Ağustos 2015'te meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği, 3 kişinin kaybolduğu sel ve heyelan felaketinde, sel sularına kapılarak kaybolan Talha Su'nun babası Erkan Su, Sundura Deresi ile Karadeniz'in azgın sularında yaz, kış, bayram, tatil demeden oğlunu arama çalışmasına devam ediyor.

Su, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunu sel sularına bir yıl önce kurban verdiğini belirterek, 'Oğlumu 365 gündür aralıksız arıyorum. Sel sularına kurban verdiğim günün birinci yıl dönümü bugün. Ama maalesef oğluma ait hiçbir ize bile rastlamadım.' dedi.

Ambulans Helikopter Yeni Doğmuş Bebek İçin Havalandı Ambulans Helikopter Yeni Doğmuş Bebek İçin Havalandı

Erkan Su, canından çok sevdiği oğlunun cesedini bulabilmek için sel sularına kapıldığı evinin önünden geçen Sundura Deresi ile derenin denize döküldüğü dere yatağının yaklaşık 3 kilometrelik alanı her gün bıkmadan, usanmadan aradığını ifade etti.

Her taşın, her toprak yığının altında, her su birikintisinin içinde oğlunu aradığını söyleyen baba, ailece çok büyük acılar çektiklerini, günlerdir bıkmadan, usanmadan adeta iğneyle kuyu kazar gibi dereleri ve denizi etrafını taradığını ancak oğlunu bulamadığını kaydetti.

Günü genellikle dere ve deniz kenarında oğlunu bulmak ümidiyle geçirdiğini belirten Su, şöyle devam etti:

'Dere ve deniz kıyısında gezerek oğluma en azından yakın olduğumu düşünüyorum. Burada olmak beni biraz daha rahatlatıyor. Oğlumu bulmayı çok istiyorum. Biricik oğlumun mezarının olmasını istiyorum. Mezarı başında dua okumak ve kendisini ziyaret etmek en büyük isteğim. Ailem sel anında çok büyük korku ve acı yaşadı. Allah böyle evlat acısı kimseye vermesin.'

Devletin tüm imkanlarını oğlunun bulunması için ilk günden beri seferber olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Su, 'AFAD, Sahil Güvenlik, belediye, jandarma başta olmak üzere devletimizin arama kurtarma ekipleri dere ve denizde arama kurtarma ekipleri ile günlerce arama yaptı. Allah devletimizden razı olsun. Beni yalnız bırakmadılar. Buradan özellikle derenin denizle buluştuğu köprünün altına tekrar arama çalışması yapmasını istiyorum. İnşallah Allah bize yardımcı olur da oğlumun cesedini bulurum. En büyük dileğim bir mezarının olmasıdır.' şeklinde konuştu.

Günlerdir gözüne uyku girmediğini anlatan Su, 'Geceleri uyuyamıyorum. Uyuyup oğlumu rüyamda görmek istiyorum. İlk günlerde sadece birkaç kez oğlumu rüyamda gördüm. Uzun zamandır rüyamda göremiyorum. O benim yaşam kaynağımdı, sevincimdi. Hayat dolu sevecen bir çocuktu. Varlığı neşe kaynağımdı. Bu acıya yürek dayanmaz. Artık dayanacak halim vaktim kalmadı.' dedi.

Bir yıl önce Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanda itfaiye aracının devrilmesi sonucu sel sularına kapılan 4 yaşındaki Taha Su kaybolmuştu.

Editör: Haber Merkezi