Okul ziyareti sırasında bahçede trafoyu gören Vali Erdoğan Bektaş'da şaşkınlığını gizleyemedi. Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül'ün 'Başımızın derdi' dediği trafo için Vali Bektaş,'Çok çirkin, düzeltilmeli' yorumunda bulundu.

İşadamı Adem Özdemir adına çocukları tarafından Eriklimanı Mahallesi'nde yaptırılan 12 derslikli Anadolu Lisesi 5 yıl önce eğitime başladı. 300 dolayında öğrencisine eğitim veren lisenin bahçesinde ilçenin elektriğini sağlayan yüksek gerilim trafosu yer alıyor. Derepazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin trafonun kaldırılması için Aksa Çoruh Elektrik A.Ş. ile yaptığı yazışmalardan bugüne kadar bir sonuç alınamadı.



BAŞKAN: TRAFO BAŞIMIZIN DERDİ
Okul bahçesindeki trafo, bilgisayar laboratuarı açılışı için okula gelen Rize Valisi Erdoğan Bektaş'ın da dikkatini çekti. Derepazarı Belediye Başkanı Yakup Samangül, 5 yıldır yaptıkları tüm girişimlere rağmen maliyeti öne süren elektrik şirketinin trafoyu okul bahçesinden kaldırmadığını belirterek yardım istedi. Başkan Samangül 'Okulun bahçesinde trafo var. Bir sürü yazışma yaptık ama kaldıramadık. Çok uğraştık. 2 ay öncede bu konuyu konuştuk ama olmadı. Bize maliyete öne sürerek kaldırmıyorlar.Buradan kaldırıp başka bir yere nakledilmeli. Nakledilme maliyetinden kaçınıldı. Bu başımızın derdi.' dedi.

Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu Çaykur Rizespor-Başakşehir Rekabetinde 18. Randevu

VALİ: ÇOK ÇİRKİN, DÜZELTİLMELİ
Trafonun okulun bahçesinde olmasının doğru olmadığını ifade eden Vali Bektaş ise 'Çok çirkin, düzeltilmesi gerekir.' dedi ve konuyla ilgileneceğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi