Rize’de Sergi ve Satış Reyonu Hazırlıkları Tamamlandı Rize’de Sergi ve Satış Reyonu Hazırlıkları Tamamlandı

İlk kitabı Azal ile edebiyat dünyasında yerini alan Ömer Yazıcı'nın ikinci kitabı Üç Dünya Aşk; Kumran Yayınları tarafından yayınlandı. 218 sayfadan oluşan kitap bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı'nda büyük ilgi gördü.

Aşkın Tarifi
Ömer Yazıcı; 'aşkı çözülemeyen bir yoldur aşk. Yol olduğu kadar da bilinmeyen bir yolculuktur' diyerek başlıyor söze. Kitabı 'Üç dünya aşk'ı ise; aşkın zaman içerisindeki bu yolculuğunun gölgesinde üşütülemeyen aşıkların imkansızlıklara başkaldırışının ve bu başkaldırışların satır aralarına sığdırılmış isyanı olarak tanımlıyor.

Aşka giden yol
İşin bundan sonrasını bakın nasıl anlatıyor: Bu yolculuğa iştirak eden yüreklerin, başkalaşmış dünyalarda şekillendirilmiş aşklarla tanışması ve bu birlikteliğin güncellenerek yürümesi sonucunda 'Birinci Dünyayı' yaşayacağız ve 'Birinci Dünyada' yaşayamadığımız ne kadar güzellik varsa aşka dair; onlarla gözlerimizi kapayarak hayallerimizde seyahate devam edeceğiz. 'İkinci Dünya' tam da burada başlayacak. An gelecek yaşadıklarımız; yaşamayı çok istediklerimizle birleşecek ve bu iki dünya arasında bir yerde sıkışıp kalacağız. İşte o zamanlarda aşkın tek yürekte yaşamasına olanak sağlayan bir başka dünya ile tanışacak ve ona da 'Üçüncü Dünya' diyeceğiz. Ana rahmine düştüğümüz andan, ölüm ötesine kadar sürecek olan serüvenimizde her boyutuyla aşklanacak; içimizi bu ateşte tutabilmek uğruna üstümüze çullanan hayatın acımasızlıklarıyla savaşacağız. An gelecek mısraların dünyasında yüreğimiz, ruhumuzu kanatlandıracak; hep birlikte uçacağız, an gelecek; ağır aşk ateşinde kanatlarımızın yanışına şahit olacağız.'ÜÇ DÜNYA AŞK' la hayat ve ötesine seyahatimiz esnasında yaşayan en büyük aşık; Sadık Emice ile tanışacak aşığın bütün dünyalarda aşkla kalabilmesinin hoşluğuyla buluşacağız. Sevginin saygının sadakatin yürekteki şahlanışını Sadık Emice' yle yaşayacak ve aşk adına aklımıza dahi getiremediğimiz onlarca soruya cevap bulacağız. Hepimizin çok istediği; ama çok azımıza nasip kılınan aşkı bütün boyutlarıyla sorgulayıp 'Nasıl aşık olunur?'diye yüreğimizi ve de zihnimizi meşgul ederken; aslında 'Nasıl aşık kalınır' ı yine Sadık Emice'den öğreneceğiz. İşte o vakit; aşkı zaman içerisinde sabit tutarak, zamanı aşka yerleştirebilmenin peşinde sürüklenecek ve belki de yaşayacağız. 'Üç Dünya Aşkla'; hayatın aslında yürekle yaşamak olduğunu hissedecek, her anlamda aşksızlığın ölümden farkı olmadığını göreceğiz. Nefessiz kalmayı aşksız kalmaya tercihimizi yürekçe seslendirecek, şiirce ve de şiirle süsleyerek kitabımızın son satırına kadar yola devam edeceğiz.

Ömer Yazıcı kimdir
Dokuz yüz yetmişin ağustosuydu Rize'de hayata adım attı… Ağlayarak göz açtığı dünyada; ancak ana kucağında susturulabildi. İlk aşkla tanışması da o gün başladı. Bebekliği, çocukluğu üşüyerek geçti. Okul yılları da tüketemedi içinin soğukluğunu. Yeşil kokulu memleketi RİZE'de, gökyüzü yorganıyla mavi hayallere uzanışımız, yüreğimizden eksiltemediğimiz aşkı şiirine düştü. O gün bugündür umudu maviye boyayıp, mısra mısra hayata aşılamaya çalışıyor. Azal ve Üç dünya aşk isimli iki kitabı yayınlandı. Tüketmemeye ve üretmeye devam ediyor.

Fatih Sultan Kar /İST

Editör: Haber Merkezi