Çayın hasattan tüketiciye ulaşmasına kadar üretimin bütün aşamalarında ekosisteme ve insan sağlığına zararlı herhangi bir kimyasal girdi, katkı maddesi ve yöntem kullanılmadan üretilmesinin yanı sıra paketlenme aşamasında da kullanılan paketlerin bu zincire uyumlu olması gerektiğini vurgulayan Çaykur Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, bu kapsamda gerek yerel gerekse uluslararası firmalarla görüşmelerinin sürdüğünü belirtti.

Fuar için gittikleri Almanya'da ürün tanıtımının dışında makine parkı ve paketleme konusunda da görüşmeler yaptıklarını da söyleyen Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: 'En büyük projelerimizden olan tüm çay bölgesinin organik yapılması projesinin bakanlığımızın da desteğiyle gerçekleşecek olmasından son derece memnunuz. Ancak sadece ürünün organik olması yeterli değil. Üretiminden ambalajına kadar geçen tüm prosesin de ekolojik olması gerekiyor. Ürünün işlenmesinde ki makineden paketine kadar bu prosesi uygun hale getirmemiz gerekiyor. Bu anlamda gerek makine gerekse ambalaj ayağında çalışmalarımız sürüyor.'

Rize’de Muhtarlar Sandıktan Çıktı, Kuruldan Çıkamadı Rize’de Muhtarlar Sandıktan Çıktı, Kuruldan Çıkamadı

ÖN ANLAŞMA YAPILDI
Organik ürünler için kullanılacak ekolojik paketler için kapsamlı araştırmalar yaptıklarını ve Fransa'da bir firmayla ön anlaşma yaptıklarını belirten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu: ' Fuar için gittiğimiz Almanya'da ekolojik ambalaj konusunda dünyanın önde gelen firmalarından biri olan ve 20 yıldır bu alanda hizmet veren Fransız CAN PACKAGİNG firması ile Habsheim'deki fabrikasında görüştük. Firmanın sahibi Georges Sireix ile yaptığımız görüşme neticesinde organik ürünlerimiz için kullanılacak paketler için prensipte anlaşmaya vardık..' Dedi.

Editör: Haber Merkezi