Yüksek tansiyon sonucu beyninde oluşan baloncuk nedeniyle hayatını kaybeden 56 yaşındaki Nihal Yazıcı'nın organları 6 kişiye umut olacak. 4 organı Samsun, 2 organı ise İstanbul'a gidecek olan Yazıcı'nın organları gece saatlerinde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla alınarak ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
Yazıcı'nın beyninde oluşan baloncuğun yırtılması nedeniyle yoğun bakım servisinde beyin ölümü gerçekleşti. Aile, Nihal Yazıcı'nın organlarını bağışlayarak toplamda 6 hastaya yaşama ümidi verdi.

Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı Rize'deki Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Organ Bağış Koordinatörü Dr. Başar Erdivanlı, yaptığı açıklamada, hastanın ailesinin sağduyulu olduğunu ve organların toplamda 6 hastaya umut olacağını ifade etti. Erdivanlı, ''Hastamız 56 yaşındaydı. Yüksek tansiyon sonucu beyninin ön tarafında oluşan bir baloncuğun patlaması sonrası yoğun bakımımızda beyin ölümü gerçekleşti. Kendisinin dört organı Samsun'da, 2 organı da İstanbul'daki toplam 6 hastaya yaşam ümidi olacak. Hastamızın ailesi sağ duyurulu davranarak organlarını bağışladı. Kendilerine bu duyarlı davranışlarından dolayı minnettarız. Ayrıca hastanın bakımında ve organ bağışı sürecinde emeğine uzman doktorlarımız Dr.Tahir Ersöz ve Dr.Ayşe Hızal'a çok teşekkür ederiz'' dedi.

Editör: Haber Merkezi