Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, Eski ve Yeni Orta Cami Kültür ve Yaşatma Derneği yönetimi ve çevre esnafının bir araya geldiği istişare toplantısında, Eski Orta Cami'nin taşınma süreci görüşüldü.

'VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK'
Çevre esnafının da fikirlerinin alındığı toplantıda, ibadetlerini Eski Orta Cami'de yapan vatandaşların mağdur olmamaları için, 100 metre ileride mevcutta var olan Yeni Orta Cami çevresinde Rize Belediyesi tarafından bir takım yeni düzenlemeler yapılacak. Rize Belediyesi tarafından yapılacak çalışma kapsamında Yeni Orta Cami'nin dış alanı yağmurdan korunacak şekilde kapatılarak Camii cemaatinin tamamen kapalı ortamda ibadet etmesi sağlanarak Eski Orta Cami'de ibadet eden vatandaşların taşınma sürecinde Yeni Orta Camiyi kullanmaları sağlanacak.

Rize'de Tarihi Konak Restore Edildi Rize'de Tarihi Konak Restore Edildi

'CENAZE İŞLEMLERİ İÇİN YENİ ORTA CAMİ KULLANILACAK'
Ayrıca Cenaze işlemleri için, Yeni Orta Cami'ye musalla taşı konularak tabutun Cami avlusuna rahat taşınabilmesi için ise asansör yerleştirilecek. Taşınması gerçekleşecek olan Eski Orta Cami'nin altında bulunan lavabolara alternatif olarak Yeni Orta Cami'de yeni lavabolar oluşturulacak. Gerekli tedbirler alındıktan sonra Eski Orta Caminin Yeniköy Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanına nakli gerçekleştirilecek olup, Mevcut Eski Orta Cami'nin var olan malzemeleri kullanılarak birebir aynısı Kentsel Dönüşüm alanında yapılacak.

Editör: Haber Merkezi