Dört gün süren 1'inci Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi kapsamında gelen yabancı misafirler ilk gün bakanların katılı ile çeşitli görüşmeler ve panellere katıldılar.

PANELDE TURİZM SEKTÖRÜ VE SORUNLARI KONUŞULDU
Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi'nin açılışında Doğu Karadeniz'de Turizmin Geliştirilmesi ve Çeşitlendirilmesi konulu panel gerçekleştirildi. AK Parti Rize eski milletvekili Ali Bayramoğlu'nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele konuşmacı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı Oya Narin katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı paneli izleyenler arasında yer aldı.

BAYRAMOĞLU'DAN TEŞEKKÜR
AK Parti Rize eski milletvekili Ali Bayramoğlu yaptığı açıklamada 'Doğu Karadeniz MENA Turizm zirvesini gerçekleştirdik..Yıl içersinde yaptığımız bir dizi toplantıların sonucunda önemli bir toplantıyı gerçekleştirdik. 14 ayrı ülkeden 200 ün üzerinde acenta ve medya mensubunu ağırlıyoruz. Bu kritik süreçte yaptığımız ve çok verimli geçen bu toplantımıza destek veren Turizm Bakanımız ve içişleri bakanımıza, müsteşarımız başta olmak üzere turizm bakanlığı yetkililerine, başbakanlık ajansımıza, kalkınma ajansımıza, sürekli yanımızda olan THY yetkililerine, panelimize katılan tüm heyete ve Babillon hotel çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. B2B toplantılarına büyük ilgi gösteren bölgemiz otel ve acentelerine hayırlı işlere vesile olması dileğiyle' ifadelerini kullandı.

KAR SÜRPRİZİ
Zirvenin ikinci gününde misafirler İkizdere ilçesine bağlı Ovit Yaylasına giderek bir sürprizle karşılaştılar. 2640 rakımlı Ovit Yaylasına giden misafirler karla kaplı yaylada doyasıya eğlenerek fotoğraflar çektirdiler. Ardından Şimşir ılıcalarına inen yabancı acente temsilcileri ve misafirler burada şifalı suyun tadına baktılar. Öğlen yemeğini Ridos Termal Otel'de yenildikten sonra İyidere ilçesinde yer alan Pileki Mağarası ziyaret edildi.

ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı? ÇAYKUR Destekleme Bedeli Hesaplara Yattı mı?

AYDER VE ZİL KALE ZİYARETİ BÜYÜLEDİ
Program kapsamında Cumartesi günü, Cumhuriyet Çay fabrikasına giden misafirler burada çayın yapılışı ve aşamaları hakkında bilgi alarak çay içtiler. Hediyelik çay alışverişi yapan misafirler buradan Zaimoğlu Rize Bezlerine giderek Rize Bezinden üretilmiş ürünleri satın aldılar. Ardından öğlen yemeği için Çamlıhemşin yolu üzerinde Dere Butik Otele gelen ziyaretçiler, burada otelin restoranında hazırlanmış yöre mutfağının birbirinden leziz yemeklerini tattılar. Zil Kale ziyaretinde oldukça keyif alan yabancı misafirler kalenin tarihi hakkında detaylı bilgiler edindiler. Misafirleri kale ziyareti ardından Ayder Yaylası bekliyordu. Bir çoğu Ayder Yaylasını ilk kez gördüğü için manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Binlerce fotoğraf çektiren misafirler, Ayder Yaylasında oynanan horona ve tuluma alkışlarla eşlik ettiler.

Editör: Haber Merkezi